Følg os her

Sport

Landshold kan juble: Så meget er trøjerne solgt for

Udgivet

d.

Morten Hjulmand, Rasmus Højlund og Mads Hermansen med deres signerede trøjer. Foto: Anders Kjærbye, fodboldbilleder.dk

Kvindelandsholdet og Herrelandsholdet har bortauktioneret deres trøjer til fordel for UNICEF. Derfor bliver der nu doneret knap 300.000 kroner til børn, der har akut brug for hjælp.

Kvindelandsholdet og Herrelandsholdet har tilsammen indsamlet 291.310,91 kroner ved at bortauktionere deres unikke kamptrøjer. Kvindelandsholdets signerede kamptrøjer var fra kampen mod verdensmestrene fra Spanien den 31. maj, mens de unikke kamptrøjer fra Herrelandsholdet var fra EM-kampen mod Slovenien.

Den samlede donation går til UNICEF og børn i verdens konflikt- og katastrofeområder. Hele beløbet går således ubeskåret til UNICEFs indsatser for at hjælpe børn og familier i Ukraine, Syrien, Sudan og mange andre lande.

Det oplyser Unicef Danmark i en pressemeddelelse.

LÆS OGSÅ  Tallene taler for sig selv: Vild optur for Caroline Wozniacki og Christian Eriksen

Landsholdsspiller Josefine Hasbo er glad for, at hun og holdet kan bidrage:

”Vi er helt vildt glade for, at vi kan hjælpe og støtte op om en god sag med vores kamptrøjer på auktionen. Vi ved, at mange børn har akut brug for hjælp, og derfor betyder det meget for os at være med til at gøre blot en lille forskel,” siger Josefine Hasbo. 

Det betyder også meget for Herrelandsholdet, at de kan bidrage i den gode sags tjeneste, fortæller landsholdsspiller og UNICEF-ambassadør, Joakim Mæhle:

”Vi er stolte over auktionens resultat, og at vi sammen med de fans, der har købt trøjerne, kan være med til at gøre en forskel for de børn, der vokser op i krig og konflikter,” siger han.

Med den flotte donation kan UNICEF for eksempel hjælpe 10.000 børn, hvis skolegang er afbrudt som følge af krig og konflikt. Donationen vil kunne dække udgiften til 250 såkaldte ’School-in-a-box – aluminiumskasser’, som indeholder alt det, en lærer skal bruge for at undervise en klasse på 40 elever.

LÆS OGSÅ  Nu har Nikolaj Jacobsen udtaget sin OL-trup: Her er de

Det glæder generalsekretær i UNICEF Danmark, Susanne Dahl, der er meget taknemmelig for, at de to landshold støtter indsatsen for at hjælpe børn over hele verden:

”Det er intet mindre end fantastisk at opleve den overvældende støtte og opbakning, som vi i UNICEF modtager sammen med både Kvinde- og Herrelandsholdet. De imponerende resultater fra spillernes auktioner vil skabe en varig forskel for utallige børn langt ud over sommerens fodboldfester,” siger hun.

AUKTIONERNES SAMLEDE TOP 5


Spiller
Beløb i kroner
 Christian Eriksen44.511
 Kasper Schmeichel12.552
 Rasmus Højlund12.202
 Pernille Harder12.001
 Sofie Svava9.010

Partnerskab: DBU og UNICEF står sammen om at styrke det gode børneliv

DBU og UNICEF sætter børns rettigheder og fodbolden i centrum – og arbejder for at gøre en forskel for børn, både i Danmark og i verden. De to parter står sammen om et stærkt fokus på børn og ønsket om at give så mange som muligt det bedste børneliv, både på og uden for fodboldbanen

Sarah er chefredaktør på Altomkendte.dk og hun har +4 års erfaring som journalist på nyhedsmedier. De seneste to år har Sarah særligt arbejdet med nyheder om underholdning, kendte og kongehuset, hvor hun senest har skrevet for Hollywood.dk. Hvis du vil vide det seneste indenfor gossipverdenen eller de royale huse rundt omkring i verden, så læn dig trygt tilbage og læs med når Sarah folder sig ud.

Annonce

Sport

OL hænger i en tynd, tynd tråd: Nu er der nyt fra Holger Rune

Udgivet

d.

Foto: Shutterstock
Foto: Shutterstock

For nylig er det kommet frem, at Holger Rune er blevet ramt af endnu en skade. Først var det hans knæ, som ikke var “helt godt”, men nu er det håndleddet, der driller. Disse skader falder på et meget uheldigt tidspunkt, da åbningsceremonien for OL allerede er på fredag, og tennisturneringen starter dagen efter.

Her vil man have mulighed for at opleve Caroline Wozniacki, Clara Tauson og Holger Rune, men især for sidstnævnte kan OL-drømmen nu være i fare.

LÆS OGSÅ  Tallene taler for sig selv: Vild optur for Caroline Wozniacki og Christian Eriksen

Det skriver TV 2

I weekenden gennemgik Holger Rune en scanning af sit håndled, som desværre ikke gav positive resultater. Efterfølgende søgte han en “second opinion” fra to læger med speciale i tennisskader, men de gav heller ikke de håbede nyheder.

Aneke Rune forklarer: “Vi har talt med alle tre læger nu, og ingen giver helt det samme svar. Men de er alle enige om, at håndleddet skal fikseres og ikke må bruges. Hvor længe det skal være, varierer dog i lægernes vurderinger. Nogle siger et par uger, andre siger 4-6 uger, og én nævner operation.”

Til trods for usikkerheden har Holger Rune og hans mor ikke opgivet håbet om OL-deltagelse. De planlægger at flyve til Monaco i morgen for at få foretaget en yderligere scanning med kontrastvæske for at få et klarere billede af, hvad der præcist foregår i håndleddet og hvad der forårsager smerterne.

Efter denne scanning vil de beslutte, hvad der videre skal ske, både med hensyn til håndleddet og Holger Runes deltagelse i OL.

LÆS OGSÅ  Jonas Vingegaard overrasker ekspert: Det sagde han
Forsæt med at læse

Sport

Vingegaard sikrede en flot andenplads: Så meget tjente han og teamet i Tour de France

Udgivet

d.

Foto: Imago/Ritzau Scanpix
Foto: Imago/Ritzau Scanpix

Stort tillykke til Jonas Vingegaard med en flot andenplads.

Efter den alvorlige ulykke tilbage i april, hvor Jonas Vingegaard pådrog sig flere brækkede ribben, et brækket kraveben og en punkteret lunge, var der mange spekulationer om, hvorvidt han ville være klar til Tour de France.

Det var derfor med stor lettelse, at Team Visma kunne annoncere, at Vingegaard ville deltage i årets Tour de France, og han udtalte selv, at han var kommet for at vinde!

Selvom han vandt den første bjergetape i Alperne, den 11. etape, endte han dog med at blive slået af den slovenske rytter, som krydsede målstregen 1 minut og 3 sekunder før ham. Remco Evenepoel fulgte tæt efter, kun 11 sekunder bag Vingegaard.

Selvom det ikke blev til en sejr denne gang, har Vingegaards andenplads vundet mere end blot overskrifter; den har også indbragt stor respekt for hans comeback efter den alvorlige ulykke i april og selvfølgelig også lidt til ‘lommen’.

LÆS OGSÅ  Ny udmelding om Jonas Vingegaard: Lige lovlig optimistisk

Ifølge Pro Cycling Stats kunne Team Visma | Lease a Bike nemlig trøste sig med de 355.320 euro som dette års Tour de France indbragte dem.

Her var det Jonas Vingegaard der sikrede teamet de 250.400 euro af dem, herunder sin andenplads, der i sig selv gav 200.00 euro.

Svømmer i penge

Det er nok ikke nogen hemmelighed, at Jonas Vingegaard med sit store talent tjener godt med penge, men det præcise beløb kan overraske mange. Han er faktisk en af verdens bedst betalte cykelryttere.

Ifølge Pengehjørnet tjener Vingegaard hele fire millioner euro årligt, hvilket svarer til cirka 29,8 millioner danske kroner.

Dette står i skarp kontrast til den tidligere kontrakt han havde med Team Jumbo-Visma, som fra 2021- 2023 indbragte ham 11 millioner danske kroner årligt. Dette beløb inkluderede ikke kun løn, men også diverse bonusser for præstationer i store løb. Han har altså opnået en betydelig lønforhøjelse med den nye kontrakt, der gælder for årene 2023 til 2027.

Forsæt med at læse

Sport

Pogacar skovler penge ind til holdet: Så meget har han tjent ved dette års Tour de France

Udgivet

d.

Foto: Redaktionel kreditering: Bob Cullinan / Shutterstock.com
Foto: Redaktionel kreditering: Bob Cullinan / Shutterstock.com

Det er altså ikke ‘småpenge’ der er tale om.

Selvom mange i Danmark havde håbet, at sejren ville gå til Jonas Vingegaard, er det umuligt at ignorere, at Tadej Pogačar er i sit livs form og ‘dominerer konkurrencen’.

Dette års Tour de France har virkelig været en prøvelse af udholdenhed og strategi, hvor Tadej Pogačar især har markeret sig som en fremtrædende skikkelse. Selvom han tidligere har vundet løbet to gange, kæmper han endnu engang om den gule trøje.

Det er også blevet tydeligt, når man ser på ‘pengelisten’, som afslører, hvordan pengepræmierne ved dette års Tour de France er fordelt.

LÆS OGSÅ  Kan ikke skjule det længere: Jonas Vingegaard bekræfter

ro Cycling Stats afslører nenlig, at cykelrytteren gennem sin fremragende kørsel har indkørt hele 799.460 euro, hvilket udgør 34,7 % af de i alt 2.300.000 euro, som årets Tour de France handlede om. Dette resultat slår også Team Vismas imponerende rekord fra 2022, der lød på 779.750 euro.

Endnu vildere er det, at det faktisk kun er én rytter, der har vundet etaper – selvfølgelig ingen andre end. Pogačar, som så også tog seks af dem. Med disse sejre hev han i alt 621.180 euro hjem, hvilket svarer til næsten 78 procent af holdets samlede pengepræmie. Det står i kontrast til holdets næstbedste rytter, Joao Almeida, der indbragte et mere beskedent beløb, men som altså også tages i mod med kyshånd, på 78.760 euro.

Mon ikke, der lurer en ‘medarbejderbonus’ rundt om hjørnet for Pogacar, for den fremragende præstation ved dette års Tour de France.

LÆS OGSÅ  Melder ud: Sker på TV 2
Forsæt med at læse

Trending