Følg os her

Sport

Viktor Axelsen sætter ord på karriere og familieliv: Deres støtte har været altafgørende

Udgivet

d.

Foto: Shutterstock
Foto: Shutterstock

Viktor Axelsen fortæller nu om sin succes som sportsstjerne

Når man skal spille som Viktor Axelsen kræver det mere end blot talent og lyst til at spille. Det kræver også den rigtige støtte og forståelse for hvad karrieren betyder og hvad man somme tider må ofre for den.

Det ved Viktor Axelsen, og det gør også at han er ekstra taknemmelig for hvor han er i dag.

LÆS OGSÅ  Tallene taler for sig selv: Vild optur for Caroline Wozniacki og Christian Eriksen

Det skriver The Straitstimes

Sport er fælles for hele familien

Badminton er mere end bare en sport for Viktor Axelsen – det er et familie-anliggende.

Hans kone, Natalia Rohde, er tidligere dansk landsholdsspiller, og han bliver trænet af sin far, mens hans svigerfar, der tilfældigvis også hedder Henrik, er hans personlige træner. På trods af at have et stærkt familiehold bag sig, indrømmer Viktor, at han tidligere “ikke rigtig var en holdspiller”. Viktor, der nu er 30 år, har altid vidst at han godt kunne lide sport men at han gerne ville stå alene på banen.

Men livet har ændret sig for den forsvarende olympiske mester i herresingle. I oktober 2020 blev Viktor og Natalia forældre til deres første barn, Vega, og fem måneder senere blev de gift. Efter Viktor vandt OL-guld i 2021, flyttede familien fra København til Dubai, hvor han har sin base. I august 2022 vandt han endnu et verdensmesterskab, og to måneder senere kom deres anden datter, Aya, til verden.

Gør det for familien

Viktor, der nu er verdensranglistens nummer to, reflekterer over sin rejse: “Tidligere var badminton mit et og alt. Hvis jeg ikke præsterede godt, påvirkede det hele mit liv. Men nu spiller jeg for min familie, og det giver mig en kæmpe motivation både i træning og på banen, ” Fortæller han.

En vigtig grund til, at Viktor kan fokusere fuldt ud på sin karriere, er Natalias uselviskhed og villighed til at ofre. Hun var engang nummer 35 i damesingle, men trak sig tilbage på grund af skader og studier. Natalia skiftede fra lægestudiet til at blive jordemoder, men valgte at fokusere på familien, da hun blev gravid med Vega. Natalia, der fyldte 29 år den 1. august, fortæller selv:

“Jeg ved, hvordan det er at være badmintonspiller på turné. Min rolle nu er at sørge for, at børnene er glade, og at alt er godt derhjemme, især når Viktor er ude at rejse.”

Selvom deres livsstil kan være “overvældende”, finder Natalia tid til at slappe af ved at spille padel. Hun driller Viktor med, at han er “langt bagud” med bleskift, men tilføjer, at Viktor elsker at være far, og selvom han ikke altid kan være til stede, er han fantastisk til at være sammen med døtrene, når han er hjemme.

Far var en god lærermester

Viktors egen barndom har også haft stor betydning for hans succes. Hans far, Henrik, sørgede for, at Viktor blev eksponeret for forskellige sportsgrene, men pressede ham aldrig til at blive en mester. Henrik husker, hvordan Viktor som otteårig valgte badminton som sin eneste sport, fordi han ville stå alene på banen og kæmpe for sejren.

Denne ting betyder meget for Viktor

Viktor er godt klar over at hans karriere påvirker alle og værdsætter sin families indsats. Han fortæller, at hans yndlingstidspunkt på dagen er at spise morgenmad med Natalia og sine to piger:

“De første par timer af dagen er virkelig værdifulde for mig. De holder mig på jorden, giver mig en masse motivation og får mig til at tænke på noget andet end badminton.”

Det stærke samarbejde, som familien har, har givet Viktor ekstra styrke på banen, især fordi han ved, at han har et solidt støttesystem, uanset hvor i verden han befinder sig og hvilket resultat han spiller sig til.

LÆS OGSÅ  Deler chokerende afsløring: Jonas Vingegaard med tanker om karrierestop

Annonce

Sport

Stort tillykke: Jonas Vingegaard og Trine er blevet forældre igen

Udgivet

d.

Af

Foto: Dennis Jacobsen/ Shutterstock
Dennis Jacobsen/ Shutterstock

Der er stor babylykke hos familien, som nu er blevet til en familie på fire.

Tidligere i år afslørede Jonas Vingegaard, at han og hustruen Trine, ventede sig endnu et barn.

I forvejen er de forældre til datteren Frida, som danskerne flere gange har fået et glimt af, når hun har heppet på far under cykelløb.

LÆS OGSÅ  Grove beskyldninger mod danske ryttere: Nu gør Dansk Ride Forbund en undtagelse

Og nu bekræfter Rosa Kildahl, Trines mor, at der er kommet endnu et familiemedlem på matriklen.

Det skriver TV 2.

“Alle har det godt, både forældre, børn og bedsteforældre,” siger Rosa Kildahl til kanalen.

Jonas Vingegaard og Trine har ikke vidst på forhånd om det var en dreng eller en pige.

LÆS OGSÅ  Fantastisk nyt til Caroline, Holger og Clara: "Vi kæmper benhårdt"

Her kan den lykkelige mormor også afsløre, hvilket køn familiens nye medlem har.

Hun fortæller, at der er tale om en velskabt lille dreng.

Vi ønsker familien stor tillykke!

Forsæt med at læse

Sport

Lover uforglemmelige minder: Royal Run afslører endnu en by

Udgivet

d.

Af

H.M. Kongen til Royal Run i København 2023 Foto: Lars Møller/Royal Run

Nu afslører Royal Run endnu en af værtsbyerne for 2025.

Royal Run blev første gang afholdt den 21. maj 2018 i forbindelse med kronprins Frederiks 50-års fødselsdag, og siden da er begivenheden kun vokset i popularitet. Hvert år bliver en række byer omdannet til festlige løbeområder, hvor motionister i alle aldre deltager, mens tilskuerne står klar til at heppe og skabe en fantastisk stemning.

LÆS OGSÅ  Viktor Axelsen afslører sjov detalje: Det anede du ikke

De seneste dage er der dagligt blevet afsløret nye værtsbyer, og nu er turen kommet til den fjerde by. Deltagerne ved Royal Run 2025 kan glæde sig til en smuk udsigt over Storebælt, når de snører løbeskoene i den nyeste by på listen.

Det oplyser Royal Run.

LÆS OGSÅ  Tallene taler for sig selv: Vild optur for Caroline Wozniacki og Christian Eriksen

For første gang er Korsør blevet valgt som værtsby, hvilket tilføjer en særlig dimension til løbet, da det falder sammen med byens 600-års jubilæum.

Betagende baggrund

Med Storebælt som baggrund vil deltagerne kunne nyde en enestående udsigt, mens de løber gennem Korsør. Arrangørerne ser frem til at skabe uforglemmelige minder i Vestsjælland når løbet kulminerer med byens store jubilæum.

LÆS OGSÅ  Jonas Vingegaard uenig med kritik: Gjorde jeg det, havde jeg tabt Touren

Tidligere på ugen blev de jyske værtsbyer afsløret: Ribe, Viborg og Horsens. Med Korsør som den fjerde afslørede by, er det nu tid for sjællænderne at tage del i den festlige motionsbegivenhed.

LÆS OGSÅ  Nikolaj Jacobsen deler billeder fra privatlivet: Du gætter aldrig hvem der dukker op

Billetsalget til det yderst populære motionsløb Royal Run forventes at blive sat til salg i november, og løbet finder sted den 9. juni 2025, på 2. pinsedag.

Forsæt med at læse

Sport

Hvem bliver landstræner i 2025? Her er danskernes favorit

Udgivet

d.

Af

Foto: Marco Iacobucci Epp/Shutterstock

Ifølge Danske Spil er danskerne ikke i tvivl.

Debatten om Danmarks næste fodboldlandstræner er i fuld gang, først efter Kasper Hjulmands stop, dernæst Morten Wieghorsts sygdom og senest Lars Knudsens store succes. Men det er en helt tredje træner, som danskerne ønsker på posten.

LÆS OGSÅ  Nikolaj Jacobsen deler billeder fra privatlivet: Du gætter aldrig hvem der dukker op

”Vi kan se i data, at den, som flest danskerne tror på som den næste danske, landstræner, er Michael Laudrup. Det er på sin vis ret overraskende, da han jo slet ikke er en del af diskussionen om jobbet. Samtidig vides det ikke, om han overhovedet er interesseret – så på den måde minder det om de gange, Michelle Obama har været i spil som amerikansk præsidentkandidat uden at have stillet op eller vist nogen officiel interesse i jobbet. Derfor tror jeg, det handler om en længsel og nostalgi fra de danske fodboldfans, samtidig med selvfølgelig, at man umuligt kan komme uden om Michael Laudrup, når man skal tale om dansk fodbolds allerstørste og mest indflydelsesrige personer,” siger Mathias Reimer Larsen, som er oddssætter hos Danske Spil.

Det oplyser Danske Spil i en pressemeddelelse.

LÆS OGSÅ  Fantastisk nyt til Caroline, Holger og Clara: "Vi kæmper benhårdt"

Tror på Laudrup

18% af Danske Spils kunder tror således på Michael Laudrup som landstræner, mens Danske Spil selv kun tror på legenden som delt 5. kandidat til posten. Efter Laudrup tror danskerne på Morten Wieghorst, dernæst Lars Knudsen.

LÆS OGSÅ  Grove beskyldninger mod danske ryttere: Nu gør Dansk Ride Forbund en undtagelse

På det seneste er også et andet navn kommet på det, der efterhånden må være en meget lang liste over kandidater hos DBU: Kent Nielsen. Den erfarne træner indtager pt. sidelinjen hos Silkeborg IF, men nævnes som en perfekt kandidat til det største trænerjob i dansk fodbold.

”Kent Nielsen var ikke rigtigt med i feltet hos os, men vi forstår udmærket godt, hvorfor så mange peger meget kraftigt på den sindige, kloge træner, som jo også selv er tidligere landsholdsspiller – og derfor er han nu 2. favorit hos os. Men vi må heller ikke glemme Lars Knudsen, som fortsat er vores favorit til jobbet. Han har gjort et meget solidt indtryk den korte tid, han har siddet i sædet, og det bliver generelt spændende at se, hvordan det kommer til at gå med udvælgelsen af den næste landstræner – der er meget i spil,” siger Matthias Reimer Larsen.

LÆS OGSÅ  Jonas Vingegaard uenig med kritik: Gjorde jeg det, havde jeg tabt Touren

Danskernes indskud på spillet om næste fodboldlandstræner:

18% tror på Michael Laudrup

11% tror på Morten Wieghorst

9% tror på Lars Knudsen

9% tror på Thomas Frank

8% tror på Kent Nielsen

Danske Spils sandsynligheder på de mest sandsynlige landstrænere per 1. januar fordeler sig således:

Lars Knudsen: 40%

Kent Nielsen: 25%

Morten Wieghorst: 14%

Thomas Frank: 8%

Jon Dahl: 5%

Michael Laudrup: 5%

Forsæt med at læse

Trending