Følg os her

De kongelige

Det vidste du med garanti ikke: Her er 5 sjove regler i det britiske kongehus

Udgivet

d.

Prins William
Foto: Pete Hancock/ Shutterstock

Mange af os har sikkert fra tid til anden tænkt på, hvordan det mon er at leve et liv som kongelig. Men som kongelig kommer man også ud for, at man skal efterleve nogle særlige og ikke mindst anderledes regler.

For de kongelige er der nemlig i visse situationer andre regler, end der er for almindelige borgere. Det gælder også hos den britiske kongefamilie.

Herunder har vi samlet 5 regler der er gældende for den britiske kongefamilie.

Man vejes før og efter julemiddagen

Det er nok de færreste, som har lyst til at stille sig direkte op på badevægten, efter at have indtaget julemåltidet. Men det er altså tilfældet i den britiske kongefamilie.

Her vejes man inden middagen og igen efter middagen. Det er en tradition – eller en regel om man vil – som har været gældende siden startede af 1900 tallet. Reglen kom til, for at sikre sig, at gæsterne til julemiddagen havde spist nok.

LÆS OGSÅ  Afslører: Hvis dette sker, bliver Meghan prinsesse Henry

Det er strengt forbudt at spille Matador

I de fleste familier er Matador eller Monopoly et spil, som mange elsker. Men det er altså langt fra gældende i den britiske kongefamilie. Her er der faktisk en regel om, at man ikke må spille lige præcis det spil. Der er nemlig erfaring med, at det får den britiske kongefamilies blod så meget i kog, at flere bliver uvenner. Derfor er der nedlagt forbud mod at spille spillet.

Visse familiemedlemmer må ikke flyve sammen

Arvefølgen er enorm vigtigt for den kongelige familie. For at bevare arvefølgen er der visse regler for den britiske kongefamilie. To direkte arvinger må derfor ikke flyve sammen, i tilfælde af, at flyet skulle styrte ned. Dog er reglen ikke gældende for børn, derfor må prins William og prins George gerne flyve sammen.

LÆS OGSÅ  Prinsesse Marie i nyt tæt samarbejde

Særlige regler for gaver

Vi har alle oplevet at få en gave, vi ikke rigtig ønskede, men alligevel smilet og sagt tak, mens vi vidste, at vi ville donere eller give den videre senere. Det samme gælder for den kongelige familie. Når de er på ture og officielle besøg, bliver de ofte overdynget med gaver.

Disse gaver skal altid modtages med ynde og taknemmelighed, uanset hvad det er, eller hvem der giver dem. Kong Charles III har det afgørende ord i, hvem der får lov til at beholde hvilke gaver. Mange af disse gaver opbevares i Royal Collection, et museum med kongelige skatte, der har eksisteret siden 1660.

Indtil 1701 måtte man som kongelig ikke gifte sig med disse personer

I 1701 blev der indført et dekret, der forbød medlemmer af den kongelige familie at gifte sig med romersk-katolikker. Selvom England i 1500-tallet var et katolsk land, førte reformationen i det sekstende århundrede og borgerkrigene i det syttende århundrede til, at landet blev Europas førende protestantiske magt omkring 1750.

LÆS OGSÅ  Smider bombe: Det overvejer Harry og Meghan

I det attende århundrede var Frankrig og det katolske Spanien Englands største fjender. Det er bemærkelsesværdigt, at dette dekret forblev i kraft helt indtil 2011, hvor den kongelige familie besluttede at ophæve forbuddet en gang for alle.

Kilde: Investing.com

Sarah er chefredaktør på Altomkendte.dk og hun har +4 års erfaring som journalist på nyhedsmedier. De seneste to år har Sarah særligt arbejdet med nyheder om underholdning, kendte og kongehuset, hvor hun senest har skrevet for Hollywood.dk. Hvis du vil vide det seneste indenfor gossipverdenen eller de royale huse rundt omkring i verden, så læn dig trygt tilbage og læs med når Sarah folder sig ud.

Annonce

De kongelige

Kongehuset bekræfter nyt: Det kan dronning Margrethe se frem til

Udgivet

d.

Af

Foto: Salma Bashir Motiwala / Shutterstock

Mandag kom nyheden: De royale kufferter skal pakkes igen.

Hoffet har bekræftet, at dronning Margrethe har forladt Fredensborg Slot for at tage ophold på Marselisborg Slot i Aarhus.

LÆS OGSÅ  Rørende: Her er dronning Margrethes ord om sit første møde med Mary

Den kommende tid vil dronningen kunne nyde Marselisborg Slots idylliske have, der med sine store græsplæner, majestætiske træer og små søer i engelsk stil danner en smuk ramme om hendes ophold.

Annonceres ikke længere

Siden begyndelsen af april har dronning Margrethe boet på Fredensborg Slot i Nordsjælland. Nu byder Marselisborg Slots have på en kærkommen forandring i omgivelserne for den elskede monark.

Det var engang en fast tradition at offentliggøre dronningens flytninger i den kongelige kalender. Efter tronskiftet er det dog kun kong Frederik og dronning Marys residensskift, der meldes officielt ud.

LÆS OGSÅ  Kong Frederik og dronning Mary glæder sig: Snart sker det

Hoffet annoncerer derfor kun dronning Margrethes flytninger, når det e nødvendigt. Det skriver BILLED-BLADET.

Med hendes ophold på Marselisborg Slot kan dronning Margrethe se frem til at nyde det fredfyldte og naturskønne område i Aarhus.

Forsæt med at læse

De kongelige

Helt særligt gensyn: Sådan blev kong Frederik overrasket i Grønland

Udgivet

d.

Af

Foto: Foto: Michael W. Holm/ Shutterstock

Kong Frederik og dronning Mary ankom til Grønland lørdag, hvor der ventede en helt særlig overraskelse til kong Frederik.

Kongeparret vil være på besøg i Grønland frem til den 6. juli.

Der ventede kong Frederik et helt særligt gensyn i Grønland. Det oplyser Kongehuset i et opslag på Instagram.

LÆS OGSÅ  Afslører: Hvis dette sker, bliver Meghan prinsesse Henry

“Det var et hjerteligt gensyn, da Kongeparret i dag indledte det officielle besøg i Grønland i den nordligste del af landet,” lyder det i et opslag fra Kongehuset, som fortsætter:

Havde fundet den frem i dagens anledning

“Efter at være modtaget på Pituffik Space Base (tidligere kendt som Thulebasen) rejste Kongen og Dronningen til Qaanaaq, hvor byens borgere modtog Majestæterne med sang, dans og kaffemik.

Det er langt fra kong Frederiks første besøg i Qaanaaq. Han har nemlig en helt særlig forbindelse til byen, da det var her, han indledte sin firemåneder lange slædeekspedition med Sirius-patruljen.

LÆS OGSÅ  Vidste du det? Derfor har kong Charles to fødselsdage

Derfor havde byens borgere i dagens anledning fundet kongens gamle slæde frem.

Det er 20 år siden at Frederik og Mary sidst besøgte Qaanaaq. Det gjorde de under deres første fælles besøg i Grønland.

Du kan se Kongehusets opslag herunder:

Forsæt med at læse

De kongelige

Kongehusets kalender afslører nye detaljer: Det venter der Kongeparret i august

Udgivet

d.

Af

Foto: Liv Oeian/ Shutterstock

I august venter der flere spændende arrangementer for kong Frederik og dronning Mary.

Det danske kongepar er i øjeblikket på et officielt besøg i Grønland, hvor de har formået at overraske på flere fronter.

En af de mest bemærkelsesværdige overraskelser er, at de har taget deres to yngste børn, prins Vincent og prinsesse Josephine, med sig på rejsen.

Der ventede også en prins Vincent og prinsesse Josephine en helt særlig opgave i Grønland.

LÆS OGSÅ  Vidste du det? Derfor har kong Charles to fødselsdage

Under opholdet i Grønland har de også bragt en dansk tradition med sig: Royal Run. Dette populære løb blev for nylig afholdt i Qeqertarsuaq, Grønlands største ø, beliggende på sydsiden.

Det venter der i august

Kongeparret planlægger at blive i Grønland indtil den 6. juli, hvorefter de vil tage på sommerophold på Gråsten Slot den 9. juli. Herefter fortsætter deres sommeraktiviteter med et sommertogt midt i august, hvor de skal besøge flere danske kommuner.

Ifølge Kongehusets kalender vil kongeparret besøge Bornholm Regionskommune den 19. august som en del af togtet. Den 20. og 21. august planlægger de at sejle til Ærø og derefter til Assens, hvor de vil opholde sig i cirka et døgn.

LÆS OGSÅ  Rørende: Her er dronning Margrethes ord om sit første møde med Mary

Den 20. august ankommer skibet Dannebrog til Vejles havn, men hvad der skal ske derefter, er endnu ikke oplyst. Kongehuset har heller ikke offentliggjort programmet for dagene mellem den 19. og 22. august.

Det betyder, at danskerne i denne periode har en unik mulighed for at få et glimt af både kongeskibet Dannebrog og den kongelige familie, når de sejler rundt til forskellige destinationer i Danmark.

Forsæt med at læse

Trending