Følg os her

De kongelige

Det vidste du med garanti ikke: Her er 5 sjove regler i det britiske kongehus

Udgivet

d.

Prins William
Foto: Pete Hancock/ Shutterstock

Mange af os har sikkert fra tid til anden tænkt på, hvordan det mon er at leve et liv som kongelig. Men som kongelig kommer man også ud for, at man skal efterleve nogle særlige og ikke mindst anderledes regler.

For de kongelige er der nemlig i visse situationer andre regler, end der er for almindelige borgere. Det gælder også hos den britiske kongefamilie.

Herunder har vi samlet 5 regler der er gældende for den britiske kongefamilie.

Man vejes før og efter julemiddagen

Det er nok de færreste, som har lyst til at stille sig direkte op på badevægten, efter at have indtaget julemåltidet. Men det er altså tilfældet i den britiske kongefamilie.

Her vejes man inden middagen og igen efter middagen. Det er en tradition – eller en regel om man vil – som har været gældende siden startede af 1900 tallet. Reglen kom til, for at sikre sig, at gæsterne til julemiddagen havde spist nok.

LÆS OGSÅ  Særlig begivenhed venter dronning Margrethe: Nu er det niende gang

Det er strengt forbudt at spille Matador

I de fleste familier er Matador eller Monopoly et spil, som mange elsker. Men det er altså langt fra gældende i den britiske kongefamilie. Her er der faktisk en regel om, at man ikke må spille lige præcis det spil. Der er nemlig erfaring med, at det får den britiske kongefamilies blod så meget i kog, at flere bliver uvenner. Derfor er der nedlagt forbud mod at spille spillet.

Visse familiemedlemmer må ikke flyve sammen

Arvefølgen er enorm vigtigt for den kongelige familie. For at bevare arvefølgen er der visse regler for den britiske kongefamilie. To direkte arvinger må derfor ikke flyve sammen, i tilfælde af, at flyet skulle styrte ned. Dog er reglen ikke gældende for børn, derfor må prins William og prins George gerne flyve sammen.

LÆS OGSÅ  Smider bombe: Det overvejer Harry og Meghan

Særlige regler for gaver

Vi har alle oplevet at få en gave, vi ikke rigtig ønskede, men alligevel smilet og sagt tak, mens vi vidste, at vi ville donere eller give den videre senere. Det samme gælder for den kongelige familie. Når de er på ture og officielle besøg, bliver de ofte overdynget med gaver.

Disse gaver skal altid modtages med ynde og taknemmelighed, uanset hvad det er, eller hvem der giver dem. Kong Charles III har det afgørende ord i, hvem der får lov til at beholde hvilke gaver. Mange af disse gaver opbevares i Royal Collection, et museum med kongelige skatte, der har eksisteret siden 1660.

Indtil 1701 måtte man som kongelig ikke gifte sig med disse personer

I 1701 blev der indført et dekret, der forbød medlemmer af den kongelige familie at gifte sig med romersk-katolikker. Selvom England i 1500-tallet var et katolsk land, førte reformationen i det sekstende århundrede og borgerkrigene i det syttende århundrede til, at landet blev Europas førende protestantiske magt omkring 1750.

LÆS OGSÅ  Helt særligt gensyn: Sådan blev kong Frederik overrasket i Grønland

I det attende århundrede var Frankrig og det katolske Spanien Englands største fjender. Det er bemærkelsesværdigt, at dette dekret forblev i kraft helt indtil 2011, hvor den kongelige familie besluttede at ophæve forbuddet en gang for alle.

Kilde: Investing.com

Sarah er chefredaktør på Altomkendte.dk og hun har +4 års erfaring som journalist på nyhedsmedier. De seneste to år har Sarah særligt arbejdet med nyheder om underholdning, kendte og kongehuset, hvor hun senest har skrevet for Hollywood.dk. Hvis du vil vide det seneste indenfor gossipverdenen eller de royale huse rundt omkring i verden, så læn dig trygt tilbage og læs med når Sarah folder sig ud.

Annonce

De kongelige

Vidste du det om Jens Werner? Havde forbindelse til det danske kongehus

Udgivet

d.

Foto: Henrik R Petersen/Petersen, Henrik R./Ritzau Scanpix
Foto: Henrik R Petersen/Petersen, Henrik R./Ritzau Scanpix

Vidste du det?

Den tidligere ‘Vild med dans’-dommer og anerkendte danser, Jens Werner, er gået bort efter en lang kamp mod kræft. Det oplyste hans familie i forrige uge.

Siden da er hyldesterne og anerkendelsen til både ham og hans karriere væltet ind. Og ved at tage et nærmere kig på hans liv har en en episode fra hans karriere belyst en uventet forbindelse mellem Jens Werner og det danske kongehus.

LÆS OGSÅ  Vidste du det? Derfor har kong Charles to fødselsdage

I begyndelsen af 1990’erne forfulgte Jens Werner sin dansedrøm i London. Ved siden af sin dansetræning arbejdede han som chauffør ved den danske ambassade. 

Det skriver BILLED-BLADET

Jobbet gav ham så gode anbefalinger, at han ved sin hjemkomst til Danmark blev tilbudt en stilling som chauffør og livrist ved det danske kongehus.

En nær relation til de kongelige

Jens Werners arbejde for kongehuset omfattede blandt andet kørsel for det nuværende kongepar, prins Joachim og Alexandra, samt prinsesse Benedikte.  Han spillede en særlig rolle ved prins Joachims bryllup i 1995, hvor han også hjalp parret med deres brudevals.

Senere, i 2004, assisterede han kronprins Frederik og kronprinsesse Mary med deres brudevals.

Jens Werners tid som chauffør for kongehuset blev tydeligt værdsat af de kongelige.  I et interview i TV 2 Charlie-programmet ”Dobbeltgænger” i 2017, delte Jens Werner en mindeværdig episode med prinsesse Benedikte, hvor hun udtrykte håb om, at han ville vende tilbage til sin rolle ved hoffet.  Hendes ord vidner om den respekt og værdsættelse, han modtog fra kongehuset.

Selvom Jens Werner valgte at fokusere på sin dansekarriere, forblev hans forbindelser til kongehuset en betydningsfuld del af hans liv. 

Jens Werner døde den 9. juli 2024 efter længere tids sygdom i en alder af 59 år. 

LÆS OGSÅ  Kongehuset bekræfter: Ændres
Forsæt med at læse

De kongelige

Kong Frederik spottet i særlig skjorte: Denne kendis står bag

Udgivet

d.

Arkivfoto/ Presse-fotos.dk

Under et besøg bar kong Frederik en skjorte fra et særligt dansk brand.

Kong Frederik besøgte for nylig BMX-rytteren Malene Kejlstrup på Amager, og han var som altid passende og korrekt klædt. Tøjet var både moderigtigt og praktisk.

LÆS OGSÅ  Kongehuset bekræfter: Ændres

På Instagram kan man se kongen iført en mørkeblå denimskjorte og beige bukser. På skjorten ses et lille logo, der indikerer, at den er fra mærket: Dunville Apparel og det er ikke hvem som helst der står bag det.

Kendis står bag

Bag brandet står blandt andre Rasmus Dunvad, Kasper Thomsen og Casper Christensen.

På Dunville Apparels hjemmeside er det da også Casper Christensen, der poserer i den skjorte, man som det første præsenteres for og dén som kong Frederik også har på.

Tøjet fra brandet er produceret med stort fokus på bæredygtighed og lokal produktion. Dunville Apparel oplyser, at deres denim skjorte er lavet af 100 procent bæredygtig bomuld, som er BCI-certificeret. Knapperne er fremstillet af genanvendt kobber, og sytråden er lavet af genanvendt polyester, der blandt andet kommer fra havplast.

Brandet oplyser yderligre a alt tøjet bliver syet i Norditalien for at sikre den bedst mulige kvalitet og at det herefter sendes til Danmark i genanvendelig papiremballage, hvilket igen understreger brandets engagement i miljøvenlige initiativer.

hjemmesiden fremgår det, at denimskjorten koster 1.349 kroner.

LÆS OGSÅ  Helt særligt gensyn: Sådan blev kong Frederik overrasket i Grønland
Forsæt med at læse

De kongelige

Kate Middleton afbryder ferie for særlig sag:’Hjælper fysisk, mentalt og åndeligt’

Udgivet

d.

Foto: Redaktionel kreditering: B. Lenoir / Shutterstock.com
Foto: Redaktionel kreditering: B. Lenoir / Shutterstock.com

Prinsesse Kate optrådte sidst offentligt i forbindelse med Wimbledon

Prinsen og prinsessen af Wales nyder lige nu kvalitetstid med deres børn, der holder skoleferie. Kate har dog valgt at afbryde sin ferie for at støtte et særligt projekt, der ligger hendes hjerte nært.

Selvom prinsessen i øjeblikket er sygemeldt på grund af sin kræftbehandling, har hun stadig vist sig offentligt et par gange og har også udtalt sig via sin og prins Williams officielle Instagram-profil. Denne gangfor at støtte Natural History Museum i London, som hun er projektor for og som netop har meddelt, at de har anlagt nye haver i South Kensington.

“Jeg støtter i høj grad museets engagement i at skabe et særligt sted, der opmuntrer mennesker i alle aldre til at genoprette forbindelsen med naturen og lære mere om, hvordan vi kan beskytte vores naturlige verden.”

“Jeg kender naturens kraft til at understøtte vores udvikling og velvære, både ved at bringe os glæde og ved at holde os fysisk, mentalt og åndeligt sunde. Jeg håber, at disse haver vil være inspirerende og transformative for de tusindvis af mennesker, der besøger dem.”

Se billederne af prinsessens opslag på instagram her:

Har holdt sig ude af rampelyset

På trods af sit kræftforløb har det været sparsomt med oplysninger om, hvordan det går med hende, og ligeså med de kongelige pligter, som hun har været fritaget fra i en længere periode på grund af sin sygemelding. Dog har hun deltaget i enkelte begivenheder, herunder herrernes finale i Wimbledon søndag, hvor hun var i selskab med sin datter Charlotte. Det var første gang offentligheden så hende i lang tid.

LÆS OGSÅ  Afslører regel: Dette er strengt forbudt for børnene hos William og Kate
Forsæt med at læse

Trending