Kendte
Efter hård kritik: Nu svarer Claus Holm igen

Claus Holm er ikke enig i kritikken af en af danskeres store favoritter, derfor svarer han nu igen.
Mens mange kendte kokke rynker på næsen ad den populære airfryer, er Claus Holm klar i mælet: Det lille køkkenapparat har sin berettigelse – især for dem, der kæmper med at komme i gang med madlavning.
Som en af de første kokke herhjemme kastede Claus Holm sig over airfryeren og dens sprøde resultater, og han står ved, at den kan gøre en forskel i hverdagen. Han lader sig ikke slå ud af kritik fra skeptikere som madanmelder Søren Frank, der for nylig langede ud efter både maskinen og dens brugere.
Claus Holm ser positivt på, hvordan airfryeren kan hjælpe folk, der måske ellers ikke er så hjemmevante i køkkenet.
"Der findes massevis af mennesker derude, som ikke laver mad. De får mod af at være i en Facebook-gruppe med gode tricks, og så kan de måske nemmere komme i gang med en airfryer," siger han med henvisning til de mange entusiaster, der deler opskrifter og tips online.
Særligt én person har imponeret Holm: Britt Andersen, der står bag Facebook-gruppen 'Airfryer Opskrifter, Tips og Tricks', som har over 300.000 medlemmer.
'Et utrolig flot stykke arbejde'
"Jeg synes bare, at det Britt har gjort er helt utroligt flot. Hun fortjener ros," understreger han og fremhæver gruppens betydning for danskernes madglæde.
Den seneste debat om airfryeren blev affødt af Søren Franks humoristiske kommentar i Berlingske, hvor han blandt andet nævnte Claus Holms kogebog 'Mere kærlighed i skuffen som et eksempel på den massive hype, der omgiver apparatet. Frank gik endda så langt som at spøge med, at "airfryerfolket" kunne finde på at inkludere maskinen i deres kærlighedsliv.
Men Claus Holm tager det hele med et smil og fokuserer i stedet på det positive ved maskinen. Han medgiver, at airfryeren ikke kan erstatte klassiske metoder som stegning eller bagning, men han ser den som et værktøj, der kan inspirere til mere madlavning derhjemme.
For Claus Holm handler det ikke om at sælge en bestemt livsstil, men om at gøre madlavning mere tilgængelig. Hvis en airfryer kan få folk til at lave sundere og mere hjemmelavet mad, er han kun glad.
"Det vigtigste er, at folk får lyst til at gå i køkkenet. Hvis en airfryer kan hjælpe med det, så er det jo fantastisk," lyder det fra den populære kok.
Selvom debatten om airfryerens plads i køkkenet formentlig fortsætter, står Claus Holm fast: Madlavning skal være for alle – uanset om det er med kniv og pande eller varm luft og sprøde tricks.