Følg os her

Film / TV

Anne Stampe indrømmer: “Pengene fylder nogle gange alt for meget”

Udgivet

d.

Foto: Martin Sylvest/Ritzau Scanpix
Foto: Martin Sylvest/Ritzau Scanpix

Med penge kommer der også erfaring. Det ved Anne Stampe

Anne Stampe er en dansk medstifter og ejer af Nordic Female Founders, men hun er nok mest kendt for sin medvirken i det danske tv-program på DR, “Løvens hule,” hvor hun agerede investor.

Selvom programmet ikke specifikt omhandler hende, er det dog ikke svært at fornemme, at hun har en passion for dyr, særligt heste, og absolut ikke takker nej til god vin.

Dette kommer ikke uden en pris, og derfor er der mange, der nok undrer sig over, hvordan Anne Stampes forhold er i dag, og hvad hun har lært gennem sin rejse til .

LÆS OGSÅ  Dansk stjerne sælger luksusbolig: Se den her

I et interview med B.T. fortæller Anne, at den absolut bedste ‘investering’, hun har gjort, er sine heste.

Det er også dem, hun bruger langt de fleste penge på, og de udgør et frirum og en stor interesse, som hun deler med sin datter.

Når det kommer til den værste oplevelse, hun har haft, kan hun ikke nævne én specifik, men fortæller, at det scenarie, hvor hun er blevet købt ud af en investeringscase, hvor hun har haft gode relationer og fået et stærkt bånd til casen, gør ondt. I den forbindelse kommer pengene først, og det er ikke altid sjovt, fortæller Anne:

“Jeg kan ikke lige komme med et konkret eksempel, men nogle gange, når man bliver købt ud af investeringscases, sætter man de gode relationer, man har haft, på spil, fordi pengene kommer til at stå forrest. Pengene fylder nogle gange alt for meget, og så er det ikke sjovt længere.”

I interviewet fornemmer man dog også, at på trods af at Anne Stampe ikke mangler penge, har hun et ganske jordnært forhold til dem og er samvittighedsfuld omkring dem.

Hun fik sit første arbejde, da hun var omkring otte år, hvor hun tog telefonen på sin fars maskinfabrik, selvom hun på det tidspunkt ikke kunne dobbelttallene. Senere arbejdede hun som rengøringsdame på stedet. Hvis der lå to kroner på jorden, ville hun samle dem op, da andet ville være dovent, men hun ville uden tvivl aflevere en pung tilbage, hvis hun fandt en.

“Jeg ville hundrede procent aflevere pungen oppe ved indgangen. Jeg er sådan, at hvis jeg kan se, at jeg har betalt for lidt for varerne i supermarkedet, så går jeg tilbage for at sige, at jeg har betalt for lidt. Jeg ville aldrig have samvittighed til at tage punge” fortæller hun.

LÆS OGSÅ  Jim Lyngvild åbner 'magisk' skole: Årsagen er rørende
Annonce

Film / TV

TV 2 afslører mørk hemmelighed fra anerkendt børnehjem

Udgivet

d.

Af

Foto: TV 2/Ann-Sofie Grarup

Nu afslører TV 2 en mørk hemmelighed, fra et af Danmarks anerkendte børnehjem.

Behandlingshjemmet Bøgholt ved Aarhus har tidligere været anerkendt for deres pædagogiske metoder og for evnen til at få adfærdsvanskelige børn på rette kurs.

Men nu står en række tidligere anbragte børn frem og fortæller, at de er blevet udsat for seksuelle overgreb på behandlingshjemmet. Ifølge dem har overgrebene fundet sted fra flere forskellige voksne ansatte over en lang årrække i både 1970’erne, 1980’erne og 1990’erne.

Chikita Jacobsen og Majbritt Uhre er blandt de 16 tidligere anbragte børn, der fortæller, at de blev udsat for seksuelle overgreb af voksne pædagoger på institutionen.

LÆS OGSÅ  Felix Smiths familie vokser: "Det gør mig meget glad"

– Jeg synes, det er vigtigt at få frem, hvad der er sket for så mange år siden, fordi det kan hjælpe børn og unge i dag til at forstå, at sådan noget er ikke i orden, siger Chikita Jacobsen om sin motivation for at stille sig frem i dokumentaren.

Det fortæller TV 2 i en pressemeddelelse.

– Ved at vi står frem, vil vi faktisk gerne have noget anerkendelse for det. Og vi vil egentlig gerne have en undskyldning for, at vi har været i statens varetægt, og vi er simpelthen bare ikke blevet passet ordentligt på, siger Majbritt Uhre.

Overgreb fra syv forskellige pædagoger

Kilderne beretter om seksuelle overgreb begået af syv forskellige pædagoger, om voldelige magtanvendelser og om en ledelse, der ikke satte en stopper for det. Den mangeårige leder Anne Bjerg afviser, at der ikke blev grebet ind. I slutningen af 1980’erne blev den hyppigst anklagede pædagog anholdt og senere dømt.

Beretningerne om Bøgholt skriver sig ind i en række af sager om overgreb og misrøgt på danske børnehjem, der er kommet frem i nyere tid.

Beretningerne om overgrebene på Bøgholt ligger i perioden fra slutningen af 1970’erne langt ind i 1990’erne – en tidsperiode, hvor der ikke er foretaget én eneste større undersøgelse af beretninger om overgreb mod børn på danske behandlingsinstitutioner og børnehjem. Derfor mener flere eksperter, at der er brug for yderligere undersøgelser.

LÆS OGSÅ  DR afslører: Stopper

Den eneste officielle undersøgelse af denne karakter herhjemme er Godhavns-rapporten, som er afgrænset til perioden 1945-1976.

– Hvis vi ser på perioden efter 1976, så er det meget lidt, vi ved. Der mangler absolut undersøgelser af forholdene på børnehjem, siger historiker Maria Rytter, som var hovedforfatter til netop Godhavnsrapporten.

Helt anderledes står det til i vores nabolande, der med statslige udredninger og kommissioner har kortlagt, hvad der er foregået på børne- og behandlingshjem i tidens løb. Både i Sverige og Norge har disse udredninger ført til officielle undskyldninger og erstatninger til de forurettede.

Første afsnit af ‘Bøgholts misbrugte børn’ kan ses mandag 16. september på TV 2 Play og TV 2, og andet og tredje afsnit kan ses de to efterfølgende mandage.

Forsæt med at læse

Film / TV

‘Sygeplejeskolen’-stjerne overrasker: Deler særlig fortid

Udgivet

d.

Af

Foto: Foto: Mike Kollöffel/TV 2

‘Sygeplejeskolen’ ruller netop nu over skærmen med sin sjette sæson. Nu sætter en af stjernerne ord på sin fortid, som giver ham en særlig forståelse for netop denne sæson af serien.

I serien har portøren Finn, spillet af Jesper Ole Feit Andersen, været en central figur i en dramatisk historie om en brand på Fredenslund. I det seneste afsnit får vi endelig en forklaringen på, hvorfor Finn har opført sig så mærkeligt efter Aksels indlæggelse med alvorlige forbrændinger.

LÆS OGSÅ  'Badehotellet'-stjerne med skøn afsløring: Har været to måneder undervejs

Finn føler nemlig en stor skyld, fordi han ikke hjalp Aksel, da han så ham fastklemt under en reol under branden. I gårdagens afsnit i et tilbageblik ser vi, hvordan Finn tøvede og reddede sig selv, hvilket har plaget ham lige siden. Det interessante er dog, at Jesper Ole Feit Andersen, som spiller Finn, også selv har erfaring med at være i en brændende bygning – dog i en helt anden situation.

Jesper Ole Feit Andersen, kendt for sin rolle som portør Finn i Sygeplejeskolen, har i virkeligheden også erfaring med brandsituationer. Skuespilleren afslører nemlig, at han tidligere har arbejdet i beredskabskorpset, hvor han blev trænet i redningsarbejde.

Jesper Ole Feit Andersen som Finn i sygeplejeskolen Foto Mike Kollöfel

Husker det tydeligt

“Jeg har været i beredskabskorpset og er dermed også gammel brandmand og har lavet redningsarbejde, eller i hvert fald øvet mig i det,” fortæller han i et interview med BILLED-BLADET.

Selvom hans erfaring som brandmand ligger mange år tilbage, husker Jesper Ole Feit Andersen tydeligt, at virkeligheden er noget anderledes end det, vi ser på tv. Han forklarer, at sigtbarheden i en brændende bygning er meget dårligere, end hvad man typisk ser i serier som Sygeplejeskolen. “Man kan måske se 30 centimeter frem for sig,” siger han og understreger, hvor farligt det kan være at begå sig i sådan en situation.

LÆS OGSÅ  Karina Frimodt med kryptisk opslag: Hvad betyder det?

I Sygeplejeskolen portrætterer han Finn, der kæmper med skyldfølelse efter ikke at have hjulpet en kollega ud af en brændende bygning. Jesper Ole Feit Andersen reflekterer over, hvordan han selv ville have reageret i en lignende situation. Han håber, at han ville have handlet og gjort noget, enten ved at redde nogen ud af rummet eller løbe efter hjælp.

Forsæt med at læse

Film / TV

‘Vild med dans’-stjerne får chokbesked fra lægen

Udgivet

d.

Af

Foto: Shutterstock

Det gik slet ikke som håbet og i stedet for en god besked, fik den populære danser en ubehagelig besked fra lægen.

Fredag delte Karina Frimodt to opslag på sin Instagram-profil. Det første var inden hendes årlige lægetjek, efter at hun har været ramt af kræft.

“Den der dag på året hvor hjertet buldrer derud ud og er ved at poppe ud af min krop! Føler mig svimmel og utilpas,” skriver Karina Frimodt i et opslag, hvor hun henviser til det årlige tjek.

LÆS OGSÅ  Felix Smiths familie vokser: "Det gør mig meget glad"

Senere fredag kom der en ny opdatering fra Vild med dans-stjernen og det var desværre ikke en god én af slagsen.

“Tjek idag gik desværre ikke som jeg håbede…… Venter nu svar på biopsi af en lymfe i armhulen,” lød det senere til et nyt opslag.

Ramt af kræft i 2015

Karina Frimodt blev ramt af brystkræft i 2015, hvor hun efterfølgende måtte igennem flere operationer. Siden har hendes årlige tjek været fine, men denne gang var anderledes.

Hvornår Karina Frimodt får svar på sin biopsi oplyser hun ikke. I kommentarfeltet er det strømmet ind med støtte og omsorgsfulde beskeder.

Blandt andet finder man en kommentar fra Lene Beier i kommentarfeltet, hvor hun skriver:

“Sender en masse tanker og kram,” efterfulgt af et rødt hjerte. Også hendes tidligere dansepartner, Kasper Fisker, som hun vandt Vild med dans med sidste år, har sendt tre røde hjerter i kommentarfeltet.

LÆS OGSÅ  Ville være sammen med Asta: Sebastian Bull måtte overvinde stor frygt

I år kommer vi ikke til at se Karina Frimodt i Vild med dans. Det delte hun tidligere i år.

“13 skønne mænd har jeg danset med i @vildmeddans . Desværre var der ikke det rigtige match til mig i år, så der bliver ingen Frimodt løjer i danse manegen. Jeg vil ikke pakke noget ind, jeg er mega ked af at jeg ikke skal være en del af dansefamilien og møde en ny dansepartner som jeg igen skulle trylle moves med,” skrev hun i den forbindelse.

Du kan se hele Karina Frimodts opslag herunder:

Forsæt med at læse

Trending