Følg os her

De kongelige

Royalt besøg tog uventet drejning: Gave fra tilskuer fik dronning Mary til at bryde sammen i grin

Udgivet

d.

Foto: MGDK
Foto: MGDK

Det var en gave, langt fra det sædvanlige.

Når man er dronning, er man vant til at modtage alverdens fine og smukke gaver ved officielle besøg – fra blomsterbuketter til kunstværker. Men på deres tiltrædelsesrejse i Tyskland blev dronning Mary mødt med en gave, der nok ikke stod på nogen officiel ønskeliste. Kong Frederik og dronning Mary var nået til sidste stop på deres besøg i Flensborg, hvor de skulle besøge Flensborghus, et vigtigt centrum for det danske foreningsliv i Sydslesvig.

Som sædvanligt var en stor skare af lokale mødt op i gaden foran Flensborghus, ivrige efter at få et glimt af det royale par. Der var smil og vink fra folkemængden, og stemningen var i top. Men så skete der noget uventet – og dronning Mary blev pludselig mødt med en gave, som fik hende til at bryde ud i latter.

LÆS OGSÅ  Forsoning kan være i fare? Dette medlem af kongefamilien nægter

Mens kongeparret hilste på de fremmødte, rakte en af tilskuerne en tallerken frem til dronningen. Men det var ikke en tallerken med småkager eller delikate kager – nej, det var en tallerken fyldt med… grønne vindruer!

Ja, du læste rigtigt – grønne vindruer.

Den royale modtagelse af vindruerne fik dronning Mary til at grine højt, og man kunne se, at hun fandt det usædvanlige valg af gave ganske underholdende.

Hofreporter Marianne Singer, som dækkede besøget for BILLED-BLADET, var også til stede og delte sine tanker:

“Hun spiste ikke af dem, men hun grinte bare. Det må da være den mest usædvanlige gave nogensinde!”

Dronning Mary, der ikke helt vidste, hvad hun skulle stille op med tallerkenen, lod hurtigt sin privatsekretær Henriette Ellermann-Kingombe tage sig af den uventede gave. Hvad der senere skete med vindruerne, vides ikke, men én ting er sikkert – det var et mindeværdigt øjeblik, der fik smilet frem hos både dronningen og de mange tilskuere.

Efter den sjove overraskelse fortsatte kongeparret deres officielle program i Flensborghus. Her mødtes de med de danske organisationer og foreninger, der bruger huset, sang fællessange, og sluttede dagen af med at skrive i Sydslesvigsk Forenings gæstebog. Det var en dag fuld af tradition, fællesskab og – selvfølgelig – en portion uventet humor.

LÆS OGSÅ  Dronning Mary til særlig åbning: Derfor blev hun rørt
Annonce

De kongelige

Pinlig affære for Lars Løkke: Alle brød ud i grin, da kong Frederik sprang til

Udgivet

d.

Redaktionel kreditering: Michael W. Holm / Shutterstock.com
Redaktionel kreditering: Michael W. Holm / Shutterstock.com

Når et kongeligt besøg når sin sidste dag, skulle man tro, at alt forløber efter de stive formaliteter. Men da kong Frederik og dronning Mary afsluttede deres officielle rundrejse i Tyskland, var der både plads til højtidelighed og et godt grin.

LÆS OGSÅ  Inviterer til kæmpe fest med kong Frederik og dronning Mary

Ifølge BILLED-BLADET blev parret varmt modtaget i Kiel, Slesvig-Holstens hovedstad, hvor de blev budt velkommen af ministerpræsident Daniel Günther og hans hustru, Anke Günther. Besøget bød på en række officielle øjeblikke, men det hele tog en uventet humoristisk drejning, da kong Frederik stjal rampelyset med en hurtig bemærkning.

Under besøget skulle kongeparret deltage i en højtidelig signering af gæstebogen for Landdagen, hvor både kong Frederik og dronning Mary skrev deres navne med kongelig elegance.

Efterfølgende var turen kommet til udenrigsminister Lars Løkke Rasmussen, der også skulle sætte sin signatur og det var her at den pinlige og morsomme afføre fandt sted.

Kong Frederik kom nemlig Løkke til undsætning og sprang hurtigt til og hjalp med at bladre til den rigtige side i bogen.

Med et skælmsk smil rettet mod de tilstedeværende sagde han: “Chief of Protocol,” hvilket straks udløste latter blandt de fremmødte.

Dette lille humoristiske øjeblik afsluttede det kongelige besøg på fornem vis, hvor parret havde mødt stor interesse og varme fra både politikere og befolkning i Tyskland. Kong Frederik og dronning Marys charmeoffensiv viste sig at være en succes – og med kongens kvikke bemærkning satte de prikken over i’et på en mindeværdig rejse.

LÆS OGSÅ  Prins Harry er helt alene: Derfor vil ingen af hans venner besøge ham
Forsæt med at læse

De kongelige

Kongehuset med trist meddelelse: Må sygemeldes

Udgivet

d.

Foto: Lise Åserud/NTB/Ritzau Scanpix
Foto: Lise Åserud/NTB/Ritzau Scanpix

Det meddeler kongehuset.

Endnu en gang har helbredet tvunget Norges kronprinsesse Mette-Marit til at træde tilbage fra sine officielle opgaver.

LÆS OGSÅ  Spændende nyt fra Grønland: Det skal kong Frederik i morgen

Hvad fejler hun?

Ifølge en udmelding fra det norske kongehus skyldes sygemeldingen bivirkninger fra den medicin, som kronprinsessen tager i forbindelse med sin kroniske lungesygdom, lungefibrose.

Lungefibrose er en alvorlig tilstand, der forårsager, at lungevævet langsomt erstattes af bindevæv, hvilket nedsætter lungefunktionen betydeligt og medfører vejrtrækningsproblemer. Kronprinsesse Mette-Marit har i de seneste år kæmpet mod sygdommen, siden hun offentliggjorde sin diagnose for seks år siden.

Siden da har hun gennemgået flere forskellige behandlingsformer, og i øjeblikket afprøver hun en ny medicin. Det norske kongehus har dog tidligere advaret om, at denne behandling kunne føre til bivirkninger, som nu desværre har tvunget kronprinsessen til at trække sig fra sine pligter.

Kendte konsekvensen på forhånd

Allerede tidligere på måneden blev offentligheden informeret om, at opstarten af den nye behandling kunne resultere i en midlertidig sygemelding. Dette er nu blevet en realitet, men der er håb om, at pausen vil hjælpe Mette-Marit til at kunne vende tilbage til sine opgaver på sigt.

Trods sin alvorlige sygdom har Mette-Marit formået at deltage i officielle arrangementer, så længe hendes helbred tillader det. Så sent som i sidste uge var hun sammen med kronprins Haakon i Berlin, hvor de deltog i fejringen af de Nordiske Ambassaders 25-årsjubilæum. Men nu er kronprinsessens helbredsmæssige udfordringer blevet for store til, at hun kan fortsætte sin aktive deltagelse i kongehusets officielle pligter.

Vi på redaktionen sender de varmeste hilsner og ønsker den norske kronprinsesse god bedring i hendes fortsatte kamp mod sygdommen.

LÆS OGSÅ  Inviterer til kæmpe fest med kong Frederik og dronning Mary
Forsæt med at læse

De kongelige

Dronning Mary elsker Prada, men denne ting vil hun aldrig købe

Udgivet

d.

Foto: Presse-fotos.dk
Foto: Presse-fotos.dk

Prada har netop meddelt at de laver en helt ny kollektion.

Det italienske luksusbrand Prada, som er en favorit hos dronning Mary der er spottet i mærket flere gange. Men nu udkommer Prada med en kollektion, der nok ikke lige appellerer til dronningens garderobe.

LÆS OGSÅ  Spændende nyt fra Grønland: Det skal kong Frederik i morgen

Det ikoniske brand gør sig nemlig klar til at tage et stort skridt. Ja faktisk et skridt så stort, at vi taler om at nå ud i rummet.

Fra sko til rumdragt

Prada, der er kendt for sin skræddersyede kvalitet og innovative materialevalg, har nu udvidet sine kreative horisonter. Sammen med Axiom Space, som specialiserer sig i ruminfrastruktur, har de udviklet en rumdragt, der efter planen skal være en del af NASAs Artemis III-mission i 2026.

Det skriver mærket i en pressemeddelelse.

Målet er at sende mennesker til månen igen, og denne gang vil astronauterne bære Prada-designs som en del af deres udstyr.

I en pressemeddelelse har Prada afsløret, at deres ekspertise inden for materialer og skræddersyning har været afgørende for at kombinere høj funktionalitet med et stilfuldt og æstetisk tiltalende design. Det er første gang, et modehus af denne kaliber tager skridtet ud i rummet, og missionen markerer et nyt kapitel i Pradas imponerende historie.

Se et billede af Prada-rumdragten nedenfor:

(Artiklen forsætter)

Image courtesy of Prada Axiom Space

Royalt favoritmærke

Prada er dog ikke kun populært blandt dronning Mary. Flere af hendes børn har også vist sig i det italienske brand ved særlige anledninger. På dagen for tronskiftet bar prinsesse Josephine eksempelvis en elegant midnatsblå Prada-frakke med guldknapper, som hun sandsynligvis havde lånt af sin mor.

Også kronprins Christian har en forkærlighed for mærket. Da han fejrede sin studentereksamen i sommer, blev han set i en skjorte fra Prada, mens hans lillebror, prins Vincent, iførte sig sneakers fra samme modehus.

LÆS OGSÅ  Glæden er ubeskrivelig: Dronning Margrethe fortsætter

Forsæt med at læse

De kongelige

Nogen mere bizarre end andre: Disse 8 regler skal de kongelige overholde, når de er på tur

Udgivet

d.

Visse regler brydes dog i ny og næ.

Selvom Kong Charles og Dronning Camilla lige nu nyder deres royale rundrejse i Australien, følger de stadig en række nøje fastlagte regler. Kongelige ture er nemlig langt fra spontane, og alt fra tøjvalg til rejseledsagere er planlagt ned til mindste detalje.

Her får du et indblik i de otte vigtigste regler, som de kongelige skal følge – og den ene regel, der ofte bliver brudt.

LÆS OGSÅ  Spændende nyt fra Grønland: Det skal kong Frederik i morgen

Det skriver Hello Magazine.

1. Medbring altid et sort outfit

Det er en regel, der blev indført efter Dronning Elizabeths uheld i 1952, da hendes far, Kong George VI, døde, mens hun var på en kongelig rundrejse i Afrika. Da hun vendte tilbage til England, havde hun ikke sort tøj med sig, som traditionen kræver ved sorg. Derfor er det nu en fast regel, at de kongelige altid pakker et sort outfit, så de er forberedte, hvis der opstår en tragisk situation under rejsen.

2. Skift tøj på flyet

Kongelige ser altid præsentable ud, når de træder ud af flyet – og det skyldes, at de skifter tøj lige før landing. For at undgå rynket eller beskidt rejsetøj skifter de kongelige til deres officielle outfit på flyet, så de kan ankomme i stil og se upåklagelige ud.

3. Respekter værtslandet

Som repræsentanter for Storbritannien er det vigtigt, at de kongelige viser respekt for de lande, de besøger. Dette indebærer, at de lærer nogle høflighedsfraser på det lokale sprog og bærer tøj, der afspejler den lokale kultur. Det handler om at skabe gode relationer og vise ære for landets traditioner.

4. Flyv med British Airways, hvis muligt

Som Storbritanniens mest prominente familie forventes det, at de kongelige flyver med det nationale flyselskab, British Airways, når de rejser. Men reglen er fleksibel, og af sikkerhedshensyn flyver de også med RAF eller andre selskaber, hvis nødvendigt.

5. Flyv ikke med din arving

Denne regel bliver ofte brudt. Traditionelt skulle kongelige familiemedlemmer undgå at flyve sammen med deres arvinger, for at sikre, at familiens linje ikke bliver udslettet i en potentiel flyulykke. Men med forbedret flysikkerhed ser vi ofte, at både arvinger og deres forældre rejser sammen, som det var tilfældet med Prins William, Kate og deres børn.

6. Medbring et dygtigt hold

En kongelig tur kræver en stor stab. Fra personlige assistenter, rådgivere og sikkerhed til frisører og stylister – der er mange personer bag kulisserne, der sørger for, at alt forløber glat.

7. Ture bør ikke vare længere end to uger

Tidligere kunne royale ture vare i månedsvis, men i dag er det normen, at de kongelige kun er væk i maksimalt to uger. Det betyder dog, at der bliver presset mange officielle opgaver ind på kort tid.

8. Medbring dit eget blod

En af de mest unikke regler er, at en kongelig altid rejser med deres egen blodforsyning. En læge følger dem på turen og har altid en forsyning af blod med, der matcher monarkens blodtype, i tilfælde af en nødsituation. Dette sikrer, at de kan få øjeblikkelig hjælp, hvis uheldet skulle være ude.

LÆS OGSÅ  Glæden er ubeskrivelig: Dronning Margrethe fortsætter
Forsæt med at læse

De kongelige

Kom helt tæt på: Sådan ser en morgen ud hos William og Kate

Udgivet

d.

Foto: Shutterstock
Foto: Shutterstock

Selvom man er kongelig, kan man stadig godt have en ganske almindelig og god morgen.

Prinsesse Kate, mor til tre, jonglerer både kongelige pligter og familieliv på imponerende vis. Efter en længere pause fra de daglige skoleløb, på grund af forebyggende behandling for kræft, er hun nu langsomt ved at vende tilbage til sin sædvanlige rutine.

Men selv når sygdommen har sat en midlertidig stopper for de travle hverdage, er Kate stadig totalt dedikeret til sine børn, prins George, prinsesse Charlotte og prins Louis.

LÆS OGSÅ  Ærgerligt for kong Frederik: Det bliver ikke muligt

Det skriver Hello Magazine.

Sådan ser en morgen ud hos familien

Kates morgen starter ofte med en sund og nærende kost.

Ifølge kilder nyder prinsessen en grøn smoothie lavet af ingredienser som grønkål, spirulina, matcha, spinat og blåbær.

Denne vitaminrige start på dagen giver hende energi til at tackle de mange opgaver, som en travl mor og prinsesse skal klare. Til børnene tilbereder hun ofte en simpel, men nærende morgenmad bestående af frugt og korn. Kate har tidligere nævnt, at hendes børn især elsker æbler og korn, en sund favorit i mange børnefamilier.

Udover en nærende morgenmad er fysisk aktivitet en fast del af Kates daglige rutine. Hendes dedikation til træning er tydelig, da hun formår at presse en times motion ind hver morgen. Ifølge kilder består hendes træning af aerobe øvelser, indendørs roning og intens intervaltræning.

En god start på dagen

En af hendes favoritøvelser er den krævende planke, som styrker hele kroppen. Men træning for Kate er ikke altid en soloaktivitet. Hun har fortalt, at hun ofte hopper på trampolinen med sine børn inden skole, en sjov, god og effektiv måde at starte dagen på sammen.

Når det er tid til at få børnene i skole, er det ikke altid barnepigen, der træder til.

Selvom Kate og prins William har en erfaren barnepige til at hjælpe, foretrækker de ofte selv at følge børnene til skole. Kates dedikation til at være en nærværende mor er tydelig, og hun balancerer konstant sine kongelige forpligtelser med familielivet.

Siden familien flyttede til Adelaide Cottage i Windsor, har de tre royale børn gået på Lambrook-skolen, som kun ligger en kort køretur fra hjemmet. Selvom prinsesse Kate indimellem må jonglere mellem pligter og skolekørsel, er hun altid opsat på at være der for sine børn.

LÆS OGSÅ  Forsoning kan være i fare? Dette medlem af kongefamilien nægter
Forsæt med at læse

De kongelige

Chokerende afsløring: Meghan holder Harry i kort snor med strenge regler

Udgivet

d.

Foto: Shutterstock
Foto: Shutterstock

Det afslører en kilde.

Prins Harry, tidligere kendt som den vilde dreng i den britiske kongefamilie, har ændret sig drastisk, siden han giftede sig med Meghan Markle. Men selv når han er på egne ben og rejser uden hende, har han stadig et øje på sig – Meghans. Ifølge kilder tæt på parret, er prinsen underlagt strenge regler, selv når han befinder sig tusindvis af kilometer væk fra sin kone og deres to børn i Montecito, Californien.

LÆS OGSÅ  Afslører stor nyhed: I år vil kongeparret pryde det

Det skriver Hindustan Times.

Faste rammer

Selvom Harry nyder sine solorejser, skal han stadig følge Meghans retningslinjer, herunder at overholde et udgangsforbud kl. 23.00.

“Han skal tjekke ind regelmæssigt og følge de regler, hun har opstillet for ham,” afslører en insider. Disse regler gælder også for de mange soloture, som Harry ifølge rygterne har planlagt i den nærmeste fremtid.

“Meghan vil gerne sikre sig, at han ikke gentager fortidens fejl, hvor han har været midtpunkt for skandaler,” siger kilden videre.

Det er ikke første gang, Meghan har udtrykt bekymringer for prinsens adfærd, når han er på farten.

Mange husker endnu billederne fra 2012, hvor Harry blev fotograferet nøgen, mens han spillede billard i Las Vegas. Denne skandale har efterladt dybe spor hos Meghan, der ifølge kilder stadig frygter, at noget lignende kan ske igen.

Siden parrets afgang fra de kongelige pligter i 2020, har Harry besøgt Storbritannien flere gange, men Meghan har ikke ledsaget ham siden september 2022, da de deltog i dronning Elizabeths begravelse.

Hun har gjort det klart, at hun ikke har nogen planer om at vende tilbage til England foreløbig, og derfor må Harry rejse uden hende.

“Selvom Meghan stoler på, at Harry ikke laver numre, mens han er væk, holder hun stadig nøje øje med ham. Hun ønsker at undgå enhver situation, der kan give anledning til rygter eller sladder, især fordi det ville være pinligt for dem begge,” afslutter kilden.

LÆS OGSÅ  Kate Middleton overrasker i svær tid: Belønner særlig person
Forsæt med at læse

De kongelige

Prinsesse Kate vækker opsigt: Ekspert peger på flere forklaringer

Udgivet

d.

Af

Foto: Shutterstock
Foto: Foto: B. Lenoir/ Shutterstock

En ekspert peger nu på flere forklaringer på, hvorfor Kate har ændret det.

Kate Middleton, der er kendt for sin elegante stil og ikoniske smykker, har i år overrasket mange ved gentagne gange at undlade at bære sin forlovelsesring, der oprindeligt tilhørte Prinsesse Diana.

Dette safir- og diamantmesterværk har længe været en fast del af Kates look ved offentlige optrædener, men på det seneste har hun valgt en mere diskret “eternity-style” ring.

Det skabte især opmærksomhed under hendes besøg i Southport den 10. oktober, hvor hun og Prins William mødte et lokalsamfund, der stadig var præget af en voldsom knivstikkeri-episode. Besøget var også Kates første offentlige optræden efter sin kræftbehandling, og mange noterede sig det usædvanlige fravær af den ikoniske ring.

LÆS OGSÅ  Voldsom reaktion: Disse ord om prins Harrys bog giver dødstrusler

Valget om at skifte ringen ud har sat gang i spekulationer på sociale medier, hvor rygter hurtigt spredte sig. Nogle frygtede, at det kunne være tegn på problemer i ægteskabet, men smykkeekspert Ella Citron-Thompkins har givet en mere positiv fortolkning. Hun forklarede til Daily Record, at Kates nye valg muligvis signalerer noget langt mere symbolsk end oprindeligt antaget.

Ifølge Citron-Thompkins kan de mere enkle eternity-ringe, som Kate har båret sammen med sin vielsesring, ses som en hyldest til kærlighedens varighed og de mange milepæle, som parret har nået sammen. Disse ringe symboliserer ofte store øjeblikke som jubilæer og fødsler, hvilket gør dem til en smuk og subtil måde at fejre kærligheden mellem Kate og William.

LÆS OGSÅ  Glæden er ubeskrivelig: Dronning Margrethe fortsætter

Tidligere i år cirkulerede der rygter om, at Kate og Williams forhold var under pres, især da Kate stod frem og delte sin kræftdiagnose. Nogle konspirationsteorier spekulerede endda i en mulig hemmelig skilsmisse. Netop derfor kan valget om at bære eternity-ringen ses som en klar besked til offentligheden om, at parret står stærkere end nogensinde.

Flere forklaringer

Lauren Kiehna, der driver bloggen The Court Jeweller, har bemærket, at Kates nye ring har skiftevis lyse og mørke ædelstene, og hun mener, at designet muligvis afspejler fødselsstenene for Kates tre børn: George, Charlotte og Louis. “Det gør ringen både personlig og betydningsfuld,” forklarer Kiehna. “Det er en smuk måde at have familien tæt på.”

Selv om Citron-Thompkins har præsenteret flere forklaringer på ringenes betydning, nævner hun også mere praktiske årsager. Kates oprindelige forlovelsesring kan meget vel være til rengøring eller omformning. “Hun har nok valgt eternity-ringen som et komfortabelt og praktisk alternativ, især under travle dage,” påpeger eksperten.

LÆS OGSÅ  Særlig dag venter for Mary: Denne dag sker det

En anden teori går på, at den nye ring faktisk kan være en hyldest til et gammelt smykke, som Prins William gav Kate i deres unge dage. Ringen, der blev givet under deres tid som studerende, var en rose-guld ring med perler og granater, som repræsenterede deres fødselssten. “Hvis de nye sten er safirer, kan det være en diskret hyldest til forlovelsesringen, hun har midlertidigt lagt væk,” siger Citron-Thompkins.

Uanset baggrunden har Kate Middletons valg om at droppe sin ikoniske forlovelsesring i nogle sammenhænge skabt en ny interesse for mere subtile og personlige smykker blandt royalister. Fans og modeeksperter har bemærket det elegante budskab, som disse ringe sender, og set det som et tegn på stabilitet, kærlighed og en fejring af familiens milepæle.

Forsæt med at læse

De kongelige

Kate Middleton rækker ud til Harry, men vil han lytte?

Udgivet

d.

Foto. Shutterstock
Foto. Shutterstock

Det afslører kilde tæt på kongefamilien.

I de seneste år har forholdet mellem prins Harry og den britiske kongefamilie været præget af spændinger og afstand, særligt efter hans og Meghan Markles beslutning om at træde tilbage fra deres royale pligter. Rygterne om uoverensstemmelser og distance har floreret, og det har skabt en del spekulationer omkring familiens fremtidige sammenhold.

Men nu ser det ud til, at der måske kan være et vendepunkt på vej.

LÆS OGSÅ  Kate Middleton overrasker i svær tid: Belønner særlig person

Det skriver Geo News.

Nægter at give op

Ifølge kilder tæt på kongefamilien har prinsesse Kate Middleton valgt at tage initiativ i håbet om at genopbygge forholdet til sin svoger, prins Harry.

Det kommer på et tidspunkt, hvor der også spekuleres i, at Harry og Meghan Markle fører adskilte liv, hvilket har skabt bekymringer blandt deres venner om, hvorvidt parret er ved at glide fra hinanden.

Har rakt ud igen

En kilde fortæller til Closer Online, at Kate Middleton ser dette som en mulighed for at hjælpe Harry med at genetablere kontakten til sin familie.

Kilden fortæller:

“Kate føler, at dette kan være Harrys sidste chance for at gøre bod og vende tilbage til familien, før det er for sent.” Hun skulle efter sigende have rakt ud til Harry med et budskab om tilgivelse og opfordret ham til at tage initiativ til at genoprette forholdet til prins William og kong Charles.

Kate Middleton har ikke opgivet håbet om at få Harry tilbage i familiens favn.

“Hun ser stadig Harry som en lillebror, på trods af alt, hvad der er sket, og hun er villig til at tilgive ham,” fortæller kilden videre. Dog er der også en klar opfordring fra Kate om, at Harry skal gøre en større indsats, hvis han ønsker forsoning Kilden tilføjer: “Hvis han vil have sin bror og far til at tilgive ham, bliver han nødt til at tage flere skridt i den rigtige retning.”

Med dette initiativ fra prinsesse Kate kan det tyde på, at en forsoning mellem Harry og kongefamilien måske stadig er mulig – men bolden ligger nu hos Harry selv.

LÆS OGSÅ  Dronning Mary til særlig åbning: Derfor blev hun rørt
Forsæt med at læse

De kongelige

Billeder afslører helt særlig detalje om dronning Mary

Udgivet

d.

Af

Foto: MGDK

Nu er en helt særlig detalje om dronning Mary afsløret.

Dronning Mary og kong Frederik er i øjeblikket i Tyskland. Dog slutter tiltrædelsesbesøget i Tyskland i dag.

Flere medier har fulgt besøget tæt og der er også taget mange billeder fra kongeparrets besøg.

På ét af disse, afsløres dronning Marys skostørrelse. Det skriver Newsner.

LÆS OGSÅ  Inviterer til kæmpe fest med kong Frederik og dronning Mary

Et nærbillede af dronning Marys elegante stilletter afslører, at hun bruger en størrelse 39 i sko.

Dronning Mary var som altid stilfuldt klædt, og som flere gange tidligere, var hun klædt i tøj, som hun tidligere har båret ved offentlige arrangementer.

Hvem har taget over?

Kronprins Christian er i øjeblikket i Afrika, og med Frederik og Mary udenlands, skal der være en rigsforstander.

Ifølge kongehusets officielle kalender, har prinsesse Benedikte indtaget denne rolle, mandag og tirsdag, mens kong Frederik og dronning Mary er i Tyskland.

LÆS OGSÅ  Elegante Mary: Bemærker du også detaljen?

Prinsesse Benedikte er ingen fremmed i denne rolle og har tidligere udfyldt den med stor kompetence. Som kongelig har hun en lang erfaring og kendskab til landets pligter, hvilket gør hende til et naturligt valg, når der er behov for en rigsforstander. Dette ansvar indebærer blandt andet at sikre, at vigtige kongelige opgaver og forpligtelser varetages, mens landets regenter er optaget af officielle opgaver i udlandet.

Herunder kan du se en video fra kongeparrets besøg i Tyskland:

Forsæt med at læse

De kongelige

Vækker opsigt: Så dyrt var det at få kongeligt besøg

Udgivet

d.

Foto: Presse-fotos.dk
Foto: Presse-foto.dk

Det var ikke en billig fornøjelse for Bornholm at at få royalt besøg.

Når kongehuset drager på sommertogt, bringer det ofte stor opmærksomhed og royal glans til de byer, de besøger.

Men denne pomp og pragt kommer med en pris – og det måtte Bornholm erfare, da dronningen og kongen lagde vejen forbi øen i august under deres årlige sommertogt.

LÆS OGSÅ  Afslører stor nyhed: I år vil kongeparret pryde det

Det oprindelige estimat for besøget blev sat til en kvart million kroner. Men nye tal, som Ekstra Bladet har fået via aktindsigt, afslører, at regningen var langt højere end først antaget. Selvom besøget varede blot 20 minutter, løb omkostningerne hurtigt op.

En væsentlig del af regningen kom fra Bornholms Kommune, som måtte af med næsten 100.000 kroner alene for hesteeskorten, der fulgte kongeparret på deres korte tur gennem Rønnes gader. Men dette var kun begyndelsen.

Ifølge den nye aktindsigt blev Forsvarets budget også mærkbart påvirket af besøget. Hesteskadronen, kareten og det omfattende logistikapparat endte med at koste i alt 580.472 kroner. Den største post i regnskabet var Gardehusarregimentets hesteskadron, som alene stod for hele 469.353 kroner. Dette beløb dækker blandt andet over hotelophold, færgeafgifter og leje af hestebokse til de royale heste.

Når man regner det ud, kostede karetturen fra Rønne by til Rønne Teater, der varede 20 minutter, svimlende 23.417 kroner per minut. Et beløb, der uden tvivl vil få mange bornholmere til at løfte øjenbrynene, især i en tid, hvor kommunen kæmper med budgetnedskæringer, blandt andet på specialskolerne.

Kongehusekspert Lars Hovbakke Sørensen forklarer, at de høje udgifter ikke er overraskende.

“Det er en vigtig del af det setup, der er omkring kongehuset. Man skal føre sig frem med pomp og pragt, så man kan vise, at man er kongepar for hele landet,” udtaler han. Sørensen peger også på, at denne kongelige iscenesættelse er en del af monarkiets succes, både nationalt og internationalt, og at opbakningen til monarkiet fortsat er høj blandt danskerne, med cirka 80 procent i støtte.

LÆS OGSÅ  Kongehuset deler spændende detaljer: Venter i oktober
Forsæt med at læse

Trending