Følg os her

De kongelige

Rygterne har svirret: Nu svarer prins William

Udgivet

d.

Prins William
Foto: 360b/ Shutterstock

Nu deler prins William nye detaljer.

De kongelige juleplaner har været omgærdet af spekulationer denne sæson. Først gik rygterne på, at Prins William og Kate Middleton muligvis ville bryde traditionen og holde jul hjemme i stedet for at deltage i den storslåede fejring på Sandringham sammen med resten af familien. Men nu er der kommet klarhed over sagen.

Prinsen af Wales bekræftede under et besøg hos soldater i Bulford, Wiltshire, at han, Kate og deres tre børn – Prins George, Prinsesse Charlotte og Prins Louis – vil fejre jul på Sandringham. Samtidig afslørede han, at dette års gæsteliste er noget helt specielt.

LÆS OGSÅ  Meghan Markles kærlige kælenavn til Harry afsløret

“Vi skal til Norfolk, til Sandringham,” fortalte han ifølge People. “Vi bliver 45 til jul. Det bliver ikke stille, det bliver larmende.”

Med 45 gæster rundt om julebordet er der lagt op til en hektisk og livlig juleaften. Da William blev spurgt, om han var klar til festlighederne, svarede han humoristisk:

“Er jeg klar til jul? Nej, på ingen måde.”

Er Harry og Meghan blandt gæsterne?

Selvom de fleste kongelige ser ud til at holde fast i traditionen i år, er der stadig spænding omkring, hvem der præcist er inviteret. Mange spekulerer på, om Prins Harry, Meghan Markle og deres børn, Prins Archie og Prinsesse Lilibet, vil være blandt de 45 gæster.

Tidligere rygter har antydet, at Harrys onkel, Earl Spencer, har inviteret familien til at tilbringe julen hos ham. Hvis det er tilfældet, kan de muligvis krydse Atlanten for at tilbringe højtiden tættere på den kongelige familie.

LÆS OGSÅ  Kongeparret på sommertogt: Her er historien om den særlige tradition

Med de mange gæster og den traditionelle fejring på Sandringham ser det ud til, at Prins William og Kate Middleton får nok at se til denne jul. For mange kongelige fans bliver det spændende at se, om Meghan og Harry også vil være en del af den festlige anledning, eller om de fejrer julen på egen hånd.

Sarah er chefredaktør på Altomkendte.dk og hun har +4 års erfaring som journalist på nyhedsmedier. De seneste to år har Sarah særligt arbejdet med nyheder om underholdning, kendte og kongehuset, hvor hun senest har skrevet for Hollywood.dk. Hvis du vil vide det seneste indenfor gossipverdenen eller de royale huse rundt omkring i verden, så læn dig trygt tilbage og læs med når Sarah folder sig ud.

Annonce

De kongelige

Overraskende: Disse fødevarer er forbudt for den britiske kongefamilie

Udgivet

d.

Af

William Kate Charles
Foto: Pete Hancock/Shutterstock

Der er en række fødevarer, som er forbudte i det britiske kongehus.

At være medlem af den britiske kongefamilie indebærer mange regler – og nogle af dem handler overraskende nok om, hvad de må spise. Mens kongelige middage ofte forbindes med overdådige retter, er visse madvarer faktisk bandlyst, især når de spiser i offentligheden. Lad os tage et kig på, hvad der er forbudt for Prins William, Kate Middleton, Kong Charles og resten af familien.

LÆS OGSÅ  Særlig detalje hos prinsesse Isabella vækker opsigt: Hvad betyder den?

Skaldyr, som rejer og krabber, er på listen over forbudte madvarer for de kongelige. Ifølge den tidligere paladskok Darren McGrady skyldes dette den forhøjede risiko for madforgiftning. Når de kongelige er ude blandt offentligheden, vil de undgå enhver chance for sygdom, som kunne forstyrre deres officielle pligter.

Det skriver Cosmopolitan.

Den afdøde dronning, Elizabeth, havde en meget disciplineret tilgang til sine måltider. McGrady afslører, at hun foretrak lette middagsretter uden stivelse. “Når hun spiste alene, var hun meget disciplineret. Ingen kartofler, ris eller pasta til middag. Det var som regel noget som grillet rødspætte med grøntsager og salat,” fortæller han til The Telegraph.

Kong Charles har stoppet det

Heldigvis var denne regel kun gældende for dronningen selv. Det er tidligere blevet afsløret, at Prins George har en forkærlighed for spaghetti carbonara – så pasta er stadig velkommen på menuen for familiens yngre medlemmer.

Foie gras, en fransk delikatesse lavet af fedtlever fra tvangsfodrede ænder og gæs, er heller ikke at finde på de kongeliges middagsbord. Allerede i 2008 satte Kong Charles en stopper for retten – af hensyn til dyrevelfærd. Beslutningen er siden blevet opretholdt og gælder stadig i dag.

LÆS OGSÅ  To år efter dronning Elizabeths død: Deler hjerteskærende besked

Hvidløg, en almindelig ingrediens i mange retter, er også fjernet fra de kongelige menuer. dronning Camilla afslørede dette under en optræden på Masterchef Australia. Jeg hader at sige det, men hvidløg. Hvidløg er et no-go, sagde hun.

De kongeliges særlige regler for mad er en del af deres rolle og ansvar. Det handler om at sikre, at de altid er i topform og klar til at opfylde deres officielle forpligtelser – også selvom det betyder at sige farvel til skaldyr, hvidløg og foie gras. Med denne tilgang kombinerer de tradition og moderne hensyn i deres daglige liv.

Forsæt med at læse

De kongelige

Rørende øjeblik: Dronning Margrethe overraskede alle

Udgivet

d.

Af

Dronning Margrethe
Foto: Foto: Per Morten Abrahamsen/Kongehuset

Ingen havde set den komme – alt var indøvet ned til mindst detalje.

Den 31. december sidste år, tonede dronning Margrethe traditionen tro frem på skærmen kl.18.00 for at holde sin nytårstale.

Det varede dog ikke længe, før det viste sig, at det blev en historisk én af slagsen. Dronning Margrethe meddelte nemlig her, at hun ville abdicere og overlade tronen til sin søn.

Derfor startede året med endnu en historisk begivenhed. Den 14. januar fulgte hele Danmark med, da kong Frederik blev udråbt som konge.

LÆS OGSÅ  Harry og Meghan i nyt boligkøb: Kommer tættere på familien

Det skete kort efter, at dronning Margrethe havde underskrevet erklæringen om sin abdikation i Statsrådet på Christiansborg.

Men under denne begivenhed, skete der noget ganske uventet.

Det havde ingen set komme

Det fortæller statsminister Mette Frederiksen om i DR-programmet ‘Året i Kongehuset: Et uventet tronskifte’.

Alt der skulle foregå i Statsrådet når erklæringen blev underskrevet, var nemlig planlagt til punkt og prikke. Men dronning Margrethe gjorde alligevel noget, som ingen havde forudset.

Her trådte Majestæten et skridt tilbage og så sagde hun: “Gud bevare kongen”.

LÆS OGSÅ  Grevinde Alexandra er ikke til at rokke med: Puster ham i nakken

“Ingen af os vidste, det ville ske. Vi havde – det kan jeg godt afsløre her – en drejebog ned til mindste detalje, og alt var øvet igennem, alt var tænkt igennem, alt var sagt igennem. Men dét der var der ikke nogen, der vidste,” fortæller Mette Frederiksen i dokumentaren og fortsætter:

“Og det er meget, meget rørende, fordi det jo både er en dronning, der abdicerer, men også en mor, der løfter sig fra sin stol, træder helt fysisk et skridt bagved og står og kigger på kongen.”

Dermed blev dronning Margrethe også den første til at tiltale Frederik som konge.

Du kan se ‘Året i Kongehuset: Et uventet tronskifte’ HER.

Forsæt med at læse

De kongelige

Sjældent set: Harry og Meghan deler private billeder

Udgivet

d.

Af

Prins Harry Og Meghan Markle
Foto: Karwai Tang/WireImage

I forbindelse med julen, sender Harry og Meghan nu en julehilsen, hvor man får et sjældent glimt af Archie og Lilibet.

Hertugen og hertuginden af Sussex, prins Harry og Meghan Markle, har overrasket med et sjældent glimt af deres børn, prins Archie og prinsesse Lilibet. Familien delte billedet i forbindelse med deres officielle julekort, der blev sendt ud digitalt.

Det skriver Sky News.

Et af de seks billeder på kortet viser en hyggelig familiestund, hvor Harry og Meghan er på tur med deres tre hunde. I baggrunden ses Archie og Lilibet, der løber hen mod deres forældre med armene strakt ud i begejstring. Parret har dog valgt ikke at vise børnenes ansigter for at beskytte deres privatliv.

LÆS OGSÅ  Særlig detalje hos prinsesse Isabella vækker opsigt: Hvad betyder den?

Udover familiebilledet byder kortet på flere glimt af Harry og Meghan i forskellige situationer. Et af billederne viser Meghan i en rørende omfavnelse med en ung skolepige, mens et andet fanger Harry med armen rundt om sin hustru. Parret optræder også grinende blandt en gruppe mennesker, smilende med solbriller og i en rørende scene, hvor Harry holder en sengeliggende mands hånd.

Archewell
Foto ArchewellPA

Har også sendt privat hilsen

Kortet indeholder en varm julehilsen:

“På vegne af kontoret for prins Harry og Meghan, hertugen og hertuginden af Sussex, Archewell Productions og Archewell Foundation, ønsker vi jer en glædelig juletid og et lykkebringende nytår.”

Mens dette kort er beregnet til professionelle kontakter og samarbejdspartnere, har parret sendt en mere personlig hilsen til deres nære familie og venner, som forbliver privat.

Familien Sussex har siden 2020 boet i USA, hvor de nyder en ny tilværelse langt fra det britiske kongehus’ rampelys. I et nyligt interview delte prins Harry sin begejstring for deres liv i USA og fremhævede, hvordan det giver familien en frihed og tryghed, de ikke kunne finde i Storbritannien.

LÆS OGSÅ  Overraskende melding: Kongehuset afslører nye detaljer om kronprins Christian

„Jeg nyder det virkelig meget og elsker at opdrage mine børn her. De har et niveau af privatliv og mulighed for aktiviteter, som de utvivlsomt ikke ville kunne i Storbritannien,“ forklarede Harry.

Med julekortet sætter Harry og Meghan endnu en gang fokus på deres familieglæde, mens de fortsat værner om deres børns privatliv.

Forsæt med at læse

De kongelige

Kronprinsesse Mette-Marit i søgelyset: Nu har politiet truffet en beslutning

Udgivet

d.

Mette marit
Redaktionel kreditering: Gints Ivuskans / Shutterstock.com

For nyligt blev øjnene rettet mod kronprinsesse Mette-Marit i forbindelse med sagen om Marius Borg Høiby.

Den norske kronprinsesse Mette-Marit har endnu engang fundet sig selv i mediernes søgelys.

Men denne gang er det ikke glamourøse gallamiddage eller royale arrangementer, der fylder overskrifterne.

Sagen drejer sig om hendes ældste søn, Marius Borg Høiby, og hans tilknytning til en omfattende voldtægtssag.

LÆS OGSÅ  To år efter dronning Elizabeths død: Deler hjerteskærende besked

Marius Borg Høiby er ikke selv sigtet, men har været under lup på grund af økonomiske forhold og relationer til personer, der er involveret i sagerne.

Ifølge oplysninger fra det norske TV 2 har han forklaret politiet, at han ingen indtægt har, men at han modtager økonomisk støtte hjemmefra.

Marius Høiby har angiveligt fortalt, at han får et månedligt beløb på 20.000 norske kroner fra sine forældre, hvilket hjælper med at dække både regninger og hans privatforbrug.

Mens fokus har været rettet mod Marius Høibys forklaring, har spørgsmålet om, hvorvidt kronprinsesse Mette-Marit skulle afhøres, skabt debat.

Snekkestads bistandsadvokat, Petter Grødem, udtrykte overraskelse over politiets beslutning om ikke at indkalde kronprinsessen som vidne.

”Statsadvokaten har vurderet, at det ikke er nødvendigt. Det, jeg kan sige, er, at jeg er overrasket. Normalt sker det, når vi anmoder om et vidneafhør. Jeg kan ikke huske en lignende situation,” udtalte Grødem til TV 2.

Politiets afgørelse blev bekræftet af politiadvokat Andreas Kruszewski, som forklarede, at beslutningen er baseret på den hidtidige efterforskning.

”Det er statsadvokatens opfattelse, at behovet ikke er til stede på nuværende tidspunkt,” lød det via Oslo-politiets kommunikationsafdeling.

Denne udvikling betyder, at Mette-Marit ikke vil blive afhørt i sagen, en beslutning, der har givet anledning til spekulationer om, hvorvidt hun ville have benyttet sig af muligheden, hvis den var blevet tilbudt.

Sagen fortsætter med at kaste skygger over den norske kongefamilie, mens offentligheden venter på yderligere svar fra politiets efterforskning.

LÆS OGSÅ  Afslører nye detaljer om Harry og Charles' betændte forhold
Forsæt med at læse

De kongelige

Har misbrugt Frederik og Mary: Nu falder hammeren

Udgivet

d.

Af

Kong Frederik Og Dronning Mary1
Foto: Presse-fotos.dk

Ups – det skulle de nok ikke have gjort.

Julen er en tid for traditioner og pynt, men for to danske virksomheder blev kreativiteten for meget. De har netop fået en klar advarsel fra Forbrugerombudsmanden efter at have brugt medlemmer af det danske kongehus i deres markedsføring – uden tilladelse.

Sagen begyndte, da Kongehuset henvendte sig til Forbrugerombudsmanden med en bekymring. To virksomheder, Sighs ApS og en ukendt plakatproducent, havde hver især brugt billeder af kong Frederik, dronning Mary og dronning Margrethe i deres produkter.

LÆS OGSÅ  Harry og Meghan i nyt boligkøb: Kommer tættere på familien

Den ene virksomhed, Sighs ApS, havde designet en kollektion af julekugler med portrætter af de kongelige. Produkterne blev promoveret bredt på sociale medier som Instagram og Facebook, hvor de hurtigt fangede opmærksomhed.

Den anden virksomhed gik endnu længere og fremstillede kunstplakater af kong Frederik i en utraditionel udgave – bar overkrop og med tatoveringer. Disse plakater blev endda hængt op rundt om i Københavns gader som en del af markedsføringen.

Begge har overtrådt loven

Forbrugerombudsmand Torben Jensen slog hurtigt fast, at begge virksomheder havde overtrådt markedsføringsloven.

“Vi er gået ind i sagerne efter en henvendelse fra Kongehuset, og det er positivt, at begge virksomheder straks har valgt at ophøre med salg og markedsføring af deres produkter,” udtaler han i en pressemeddelelse.

LÆS OGSÅ  Afslører: Det frygter Harry vil ske for Williams børn

Ifølge markedsføringsloven er det ikke tilladt at bruge billeder af personer i kommerciel sammenhæng uden deres samtykke. Og i begge tilfælde havde virksomhederne ikke indhentet tilladelse fra Kongehuset.

“I disse sager har virksomhederne produceret henholdsvis julekugler og plakater, der blandt andet afbilder kong Frederik, uden at have indhentet Kongehusets tilladelse. Det er i strid med både markedsføringsloven og erhvervslivets eget kodeks for reklame og markedskommunikation,” forklarer Torben Jensen.

LÆS OGSÅ  To år efter dronning Elizabeths død: Deler hjerteskærende besked

Begge virksomheder har efter Forbrugerombudsmandens indgriben fjernet de omstridte produkter fra markedet og stoppet al markedsføring. Sagen er en påmindelse om, at selv kreative idéer har grænser, når det gælder brugen af kongelige ansigter i kommercielt øjemed.

For nu har Kongehuset fået stoppet julekugler og tatoverede plakater, men sagen understreger, at reglerne omkring markedsføring og samtykke skal tages alvorligt – også i juletiden.

Forsæt med at læse

De kongelige

Var aldrig gået uden: Sådan reddede dronning Margrethe den ikoniske ‘Matador’-scene

Udgivet

d.

Dronning Margrethe
Foto: Michael W. Holm/ Shutterstock

Nye detaljer er kommet frem.

Nye detaljer om optagelserne af den ikoniske danske tv-serie ‘Matador’ er kommet frem, og denne gang handler det om en særlig kongelig indsats.

LÆS OGSÅ  Afslører nye detaljer om Harry og Charles' betændte forhold

Det skriver BILLED-BLADET.

Hun havde en finger med i spillet

Det viser sig nemlig, at Dronning Margrethe selv spillede en vigtig rolle, da en scene i afsnittet “Lauras store dag” skulle filmes på Amalienborg Slotsplads – og uforudsigeligt dansk vejr truede med at spolere det hele.

Optagelserne fandt sted under Erik Ballings ledelse, og alt var gjort klar til den store dag. Tilladelserne var på plads, musikkorpset stod klar til at spille

“Kronprinsesse Ingrids Honnørmarch,” og Dronning Margrethe, sammen med kronprins Frederik og prins Joachim, overværede optagelserne fra en balkon. Men netop som kameraerne begyndte at rulle, satte øsende regnvejr en stopper for det hele.

Regnen tvang musikkorpset til at pakke sammen, og optagelserne måtte afbrydes.

Men heldigvis blev der hurtigt fundet en løsning takket være dronningens tilstedeværelse. Ifølge produktionsassistent Lene Nielsen, der var med under optagelserne, blev dronningen direkte involveret:

“Det var vores held, at hun var der og så, hvad der skete. Med hendes hjælp fik vi tilladelse til at komme tilbage allerede klokken seks næste morgen, så vi kunne færdiggøre scenen,” afslører Nielsen i bogen ‘MATADOR’, der er skrevet af Christian Monggaard og Jacob Wendt Jensen.

Denne hidtil ukendte historie er blot én af mange nye afsløringer i den næsten tre kilo tunge bog, der udkom i 2020.

Ifølge forlaget Book Lab indeholder bogen mere end 300 illustrationer og en række nye detaljer om tilblivelsen af Danmarks måske mest elskede tv-serie.

LÆS OGSÅ  Ferie i det sydfranske: Grev Nikolai hylder sin farfar med særlig detalje
Forsæt med at læse

De kongelige

Farvel til Danmark? Grev Nikolai og Benedikte vækker opsigt – her er den mulige forklaring

Udgivet

d.

Milan Fashion Week Men Ss 2025 Giorgio Armani Fashion Show Front Row Milan Italy
Foto: Marco Erba/SIPA/Ritzau Scanpix

Flere har undret sig, men her er den mulige forklaring.

Mange har undret sig over, hvorfor Grev Nikolai og hans kæreste, Benedikte Thoustrup, pludselig rejste tilbage til Australien i november – blot få måneder efter at være vendt hjem fra et længere ophold i landet.

Nu ser det ud til, at der er en mulig forklaring.

LÆS OGSÅ  Grevinde Alexandra er ikke til at rokke med: Puster ham i nakken

Parret kan nemlig være flyttet til Australien for en længere periode.

Det skriver BILLED-BLADET.

Grev Nikolai og Benedikte har gennem de seneste to måneder delt glimt fra deres liv “down under” på sociale medier.

Blandt andet har Benedikte for nylig delt billeder fra Tasmanien, hvor Danmarks kronprinsesse Mary er opvokset.

Parrets tilbagevenden til Australien overraskede mange, især fordi de tidligere i år tilbragte et halvt år der som en del af deres studier på University of Technology i Sydney.

Spekulationerne om en flytning forstærkes af flere faktorer. Begge afsluttede deres uddannelser på Copenhagen Business School i sommer, hvilket giver dem mulighed for at udforske verden uden de forpligtelser, som studierne tidligere har krævet. Derudover har de ikke lagt skjul på deres begejstring for Australien og landets kultur, hvilket kunne gøre det til et oplagt sted for en længere base.

At grev Nikolai nu også vælger at fejre jul i Australien, bekræftet af grevinde Alexandra gennem sin presserådgiver, Helle von Wildenrath Løvgreen, peger på, at opholdet ikke blot er endnu en ferie.

Om parret officielt har flyttet adresse, eller om de blot udnytter deres frihed til at rejse, står endnu uklart.

LÆS OGSÅ  To år efter dronning Elizabeths død: Deler hjerteskærende besked
Forsæt med at læse

De kongelige

Historisk aften venter: Sådan markeres det hos TV 2

Udgivet

d.

Af

Kong Frederik3
Kong Frederik holder sin allerførste nytårstale tirsdag 31. december klokken 18.00. Foto: Bo Amstrup/Ritzau Scanpix/TV 2

TV 2 følger med helt tæt og varmer op til kong Frederiks allerførste nytårs tale, med en storslået royal optakt.

Der bliver en historisk aften, når kong Frederik tirsdag 31. december klokken 18.00 holder sin allerførste nytårstale. Vil han lægge en ny stil, og hvordan vil han håndtere den imødesete tale, som hans mor har holdt de seneste 52 år? Det bliver nogle af spørgsmålene, som Natasja Crone og Abdel Aziz Mahmoud kommer til at kredse om i ‘Kongens første nytårstale’, som begynder klokken 15.00 på TV 2 på årets sidste dag.

Det oplyser TV 2 i en pressemeddelelse.

LÆS OGSÅ  Afslører nye detaljer om Harry og Charles' betændte forhold

“Jeg glæder mig enormt, og på TV 2 har vi valgt at fokusere på talen, fra vi begynder at sende midt på eftermiddagen. Vi kan jo godt have en tendens til at kalde alt muligt for historisk, når vi beretter om begivenheder på tv – men lige den her tale er netop det. Kong Frederiks første direkte tale til nationen siden tronskiftet. Spændende på alle mulige måder og en dag, hvor det er særligt sjovt og interessant for mig at være på arbejde,” siger Natasja Crone.

Fuldt fokus på kong Frederik

‘Kongens første nytårstale’ er et royalt program med fuld fokus på kong Frederik, hans første tid på tronen og den opgave, han har overtaget fra dronning Margrethe. Der bliver masser af tilbageblik fra året, der er gået i kongehuset, i programmet, som har Ulla Terkelsen og Berlingskes kongehuskommentator, Jakob Steen Olsen, som faste eksperter i panelet.

LÆS OGSÅ  Særlig detalje hos prinsesse Isabella vækker opsigt: Hvad betyder den?

Natasja Crone og Abdel Aziz Mahmoud får også besøg af blandt andre Sofie Linde, Thomas Vinterberg, Brian Riemer, Søren Brostrøm med flere, som alle kan fortælle om deres erfaringer med at holde vigtige taler og hvilke elementer, man bør have med. Rasmus Staghøj er vært på Amalienborg Slotsplads og taler med mange af de fremmødte og forventningsfulde danskere, som dukker op for at være en del af det historiske øjeblik. Programmet har også snore ud i rigsfællesskabet til Færøerne og Grønland – alt sammen med blik på kunsten at holde en god tale.

“Det er en tradition på TV 2, at vi laver optakt til nytårstalen fra vores studie i Tivoli, før vi rykker ind på Amalienborg Slotsplads. 2024 er et særligt og historisk år, når kongen holder sin første nytårstale. Derfor fylder vi i år studiet med markante danskere, der alle har holdt taler, vi husker. Det bliver en særlig, rørende og bestemt også humoristisk eftermiddag, før Natasja Crone og Abdel Aziz Mahmoud med sædvanlig højtidelighed retter vores fokus mod den vigtigste tale af alle: Majestætens,” siger Henriette Ladegaard-Pedersen, programredaktør TV 2.

Forsæt med at læse

De kongelige

Kong Frederiks første nytårstale: Nu deler DR nye detaljer

Udgivet

d.

Af

Kong Frederik
Foto: Shutterstock

Den 31. december vil kong Frederik holde sin første nytårstale, som konge for det danske folk.

Inden længe er året omme og det betyder også, at kong Frederik for første gang toner frem på skærmen med sin nytårstale til det danske folk.

Som altid sendes nytårstalen på DR kl. 18.00 og kan også streames på DRTV.

LÆS OGSÅ  Afslører: Det frygter Harry vil ske for Williams børn

Nu deler DR flere detaljer om programmet for aftenen, hvor kong Frederik holder sin allerførste nytårstale.

Allerede fra klokken 16.00 varmer Kåre Quist og Stéphanie Surrugue op til nytårstalen.

16.00 – 17.45: Nytårsaften – Live fra Amalienborg Slotsplads. Stéphanie Surrugue og Kåre Quist skyder nytårsaften i gang fra Amalienborg Slotsplads – sammen med en lang række veloplagte gæster.

17.45 – 18.00: Nedtælling til Hans Majestæt Kongens nytårstale

18.00 – 18.13: Hans Majestæt Kongens nytårstale

18.13 – 18.30: Efter Hans Majestæt Kongens nytårstale

DR har sendt kongelige nytårstaler siden 1941.

LÆS OGSÅ  Kongeparret på sommertogt: Her er historien om den særlige tradition

Sidste år blev en historisk nytårstale. Da dronning Margrethe tonede frem på skærmen, var der ingen som vidste, at det ville blive hendes sidste nytårstale til folket. Men i sin tale kunne hun afsløre, at det var sådan det ville blive.

Blandt andet havde dronningen været gennem en rygoperation i februar 2023, som havde sat tankerne i gang. Her fortalte hun, at hun havde tænkt “om ikke tiden var inde til at overlade ansvaret til den næste generation”.

LÆS OGSÅ  Harry og Meghan i nyt boligkøb: Kommer tættere på familien

“Jeg har besluttet, at det er nu, der er det rigtige tidspunkt. Den 14. januar 2024 – 52 år efter jeg efterfulgte min elskede far – vil jeg træde tilbage som Danmarks dronning. Jeg overlader tronen til min søn kronprins Frederik,” lød det sidste år fra dronning Margrethe i nytårstalen.

Derfor startede året også ud med en historisk begivenhed, da kong Frederik den 14. januar blev udråbt som konge.

Forsæt med at læse

De kongelige

Uforglemmeligt øjeblik: Prins William sender direkte besked til Samanthas lærer

Udgivet

d.

Af

William Tiktok
Foto: Privat/ samanthaj0hns0n/TikTok

Det var en ganske særlig dag for 19-årige Samantha Johnson, studerende ved Ulster University, da hun fik en helt unik undskyldning for at komme for sent. Og undskyldningen kom fra ingen ringere end prins William selv.

Prins William, der besøgte Belfast i Nordirland som en del af sit arbejde med ungdomshjemløshed og Ulster Screen Academy, bragte liv og travlhed til campus med sit sikkerhedsopbud. Dette skabte forsinkelser for mange, herunder Samantha, som indså, at hun ville komme for sent til sin forelæsning. I stedet for at gå i panik tog hun chancen og bad prins William om at hjælpe hende med en undskyldning til hendes underviser.

LÆS OGSÅ  To år efter dronning Elizabeths død: Deler hjerteskærende besked

I en TikTok-video, der nu har over 1,4 millioner visninger, leverede prinsen den perfekte besked til Samanthas underviser:

„Lesley, jeg er meget ked af, at vi er sent på den. Men vi er blevet fanget. Du ville ikke tro, at de var her, så jeg ville bare sige hej.“

Den humoristiske billedtekst i videoen lød: „POV – Prins William giver dig den bedste undskyldning for at komme for sent.“

LÆS OGSÅ  Meghan Markles kærlige kælenavn til Harry afsløret

Samantha var ikke kun imponeret over videoen, men også over prinsens venlighed.

„Vi råbte over til ham, og han var så utrolig venlig. Han gik med til at lave videoen for os, fordi vi troede, at vores underviser Lesley ikke ville tro på vores undskyldning for at komme for sent,“ forklarer Samantha til Newsweek.

William Tiktok
Foto Privat samanthaj0hns0nTikTok

Udover videoen tog prins William sig tid til at tale med Samantha og hendes venner om sit arbejde med Homewards-initiativet, som har til formål at bekæmpe hjemløshed i Storbritannien.

„Han fortalte os om det arbejde, han gør for hjemløse gennem Homewards-initiativet. Han spurgte også oprigtigt ind til os og, hvad vi laver. Det var virkelig uventet, men utrolig rart,“ tilføjer hun.

Samantha delte senere sin begejstring i kommentarerne til TikTok-videoen:

„Jeg har fuldstændig ændret mit syn på ham efter at have mødt ham – han er så, så flink,“ skrev hun og spøgefuldt tilføjede: „Jeg har fået en kongelig undskyldning for min forelæsning.“

LÆS OGSÅ  Overraskende melding: Kongehuset afslører nye detaljer om kronprins Christian

Videoen har affødt masser af positive kommentarer. En bruger skrev: „Interaktioner med kongelige bliver mere og mere uformelle, og jeg elsker det for dem!“ En anden kommenterede: „Du mødte prins William!“

Prins William havde en travl dag i Belfast. Han startede med at besøge The Foyer, et midlertidigt boligcenter støttet af hjemløseorganisationen The Simon Community. Om eftermiddagen fortsatte han til Ulster University, hvor han fik en rundvisning i deres avancerede virtuelle produktionsstudie.

For Samantha Johnson blev det en dag, hun sent vil glemme, takket være en prins, der viste, at lidt venlighed kan gøre en stor forskel.

Forsæt med at læse

Trending