Følg os her

Sport

Jonas Vingegaard overrasker ekspert: Det sagde han

Udgivet

d.

Foto: Shutterstock.com

Den danske cykelstjerne overrasker eksperten, da han nævnte en særlig ting.

Der hersker vist ingen tvivl om, at Jonas Vingegaard ikke har problemer med at køre ned ad bakke i høj fart. Det beviste han allerede på 2. etape.

Men da han bliver spurgt, hvad han særligt har fokuseret på forinden Touren, kommer han med et overraskende svar.

Endnu bedre er, at den danske cykelstjerne også har godt kendskab til den 18,9 kilometer lange nedkørsel fra toppen af Col du Galibier til målet, hvilket kan være afgørende på 4. etape tirsdag.

I modsætning til andre kender Jonas denne rute ret godt, da han kørte en del af strækningen fem-seks dage før Touren for at lave ‘recon’.

LÆS OGSÅ  Lige før Tour de France: Dårligt nyt til Jonas Vingegaard

Jonas Vingegaard er dog ikke i tvivl om, at morgendagen generelt ville blive en hård dag, og han nævnte specifikt nedkørslen.

Dette svar overrasker TV 2 Sports cykelekspert Emil Axelgaard. Han er dog ikke i tvivl om, at Jonas Vingegaard er kommet til Touren for at vinde, da man ellers ikke ville øve nedkørsler. Men det undrer ham alligevel, da det er en ‘nem del’ af ruten at øve sig på:

Hvorfor skulle han det?

“Hvorfor i alverden skulle han se lige den nedkørsel? En nem nedkørsel er en farlig nedkørsel, da farten bliver høj på grund af manglende sving. Så det kan være, han skulle køre den i høj hastighed for at prøve det, men det er ikke en nedkørsel, du bliver sat på, medmindre du er bange og bremser.”

Ifølge cykeleksperten kan det være et udtryk for flere ting. Enten at årsagen er den ekstreme forberedelse, som Visma er kendt for eller at Vingegaard frygter et potentielt styrt.

Jonas Vingegaard er helt sikkert kommet for at se om han kan få sejren med hjem fra Touren.

LÆS OGSÅ  Pogacar skovler penge ind til holdet: Så meget har han tjent ved dette års Tour de France

Efter at have kørt 2. etape, hvor han præcist fulgte Tadej Pogacars og afværgede angreb ved at ‘klistre sig’ til den slovenske rytter, bekræftede han, hvad han særligt havde haft fokus på og har øvet op til Touren;

“Jeg har øvet mig på at køre nedad siden mit styrt og prøvet at udfordre mig selv mere og mere på nedkørslerne. Så jeg vidste egentlig godt, at jeg ikke er helt dårlig til at køre nedad,” siger Jonas Vingegaard til TV 2 Sport. Han fortæller, at man før har set tidligere styrt sidde i rytterne, men at det ikke er tilfældet for ham.

4.etape er den første, hvor de store konkurrenter i klassementet for alvor vil komme i spil.

Sarah er chefredaktør på Altomkendte.dk og hun har +4 års erfaring som journalist på nyhedsmedier. De seneste to år har Sarah særligt arbejdet med nyheder om underholdning, kendte og kongehuset, hvor hun senest har skrevet for Hollywood.dk. Hvis du vil vide det seneste indenfor gossipverdenen eller de royale huse rundt omkring i verden, så læn dig trygt tilbage og læs med når Sarah folder sig ud.

Sport

OL hænger i en tynd, tynd tråd: Nu er der nyt fra Holger Rune

Udgivet

d.

Foto: Shutterstock
Foto: Shutterstock

For nylig er det kommet frem, at Holger Rune er blevet ramt af endnu en skade. Først var det hans knæ, som ikke var “helt godt”, men nu er det håndleddet, der driller. Disse skader falder på et meget uheldigt tidspunkt, da åbningsceremonien for OL allerede er på fredag, og tennisturneringen starter dagen efter.

Her vil man have mulighed for at opleve Caroline Wozniacki, Clara Tauson og Holger Rune, men især for sidstnævnte kan OL-drømmen nu være i fare.

LÆS OGSÅ  Kan ikke skjule det længere: Jonas Vingegaard bekræfter

Det skriver TV 2

I weekenden gennemgik Holger Rune en scanning af sit håndled, som desværre ikke gav positive resultater. Efterfølgende søgte han en “second opinion” fra to læger med speciale i tennisskader, men de gav heller ikke de håbede nyheder.

Aneke Rune forklarer: “Vi har talt med alle tre læger nu, og ingen giver helt det samme svar. Men de er alle enige om, at håndleddet skal fikseres og ikke må bruges. Hvor længe det skal være, varierer dog i lægernes vurderinger. Nogle siger et par uger, andre siger 4-6 uger, og én nævner operation.”

Til trods for usikkerheden har Holger Rune og hans mor ikke opgivet håbet om OL-deltagelse. De planlægger at flyve til Monaco i morgen for at få foretaget en yderligere scanning med kontrastvæske for at få et klarere billede af, hvad der præcist foregår i håndleddet og hvad der forårsager smerterne.

Efter denne scanning vil de beslutte, hvad der videre skal ske, både med hensyn til håndleddet og Holger Runes deltagelse i OL.

LÆS OGSÅ  Særlig kropsudsmykning på Vingegaard vækker opsigt: Her er den søde årsag
Forsæt med at læse

Sport

Vingegaard sikrede en flot andenplads: Så meget tjente han og teamet i Tour de France

Udgivet

d.

Foto: Imago/Ritzau Scanpix
Foto: Imago/Ritzau Scanpix

Stort tillykke til Jonas Vingegaard med en flot andenplads.

Efter den alvorlige ulykke tilbage i april, hvor Jonas Vingegaard pådrog sig flere brækkede ribben, et brækket kraveben og en punkteret lunge, var der mange spekulationer om, hvorvidt han ville være klar til Tour de France.

Det var derfor med stor lettelse, at Team Visma kunne annoncere, at Vingegaard ville deltage i årets Tour de France, og han udtalte selv, at han var kommet for at vinde!

Selvom han vandt den første bjergetape i Alperne, den 11. etape, endte han dog med at blive slået af den slovenske rytter, som krydsede målstregen 1 minut og 3 sekunder før ham. Remco Evenepoel fulgte tæt efter, kun 11 sekunder bag Vingegaard.

Selvom det ikke blev til en sejr denne gang, har Vingegaards andenplads vundet mere end blot overskrifter; den har også indbragt stor respekt for hans comeback efter den alvorlige ulykke i april og selvfølgelig også lidt til ‘lommen’.

LÆS OGSÅ  Afslører ny udtalelse om Vingegaard i Tour de France

Ifølge Pro Cycling Stats kunne Team Visma | Lease a Bike nemlig trøste sig med de 355.320 euro som dette års Tour de France indbragte dem.

Her var det Jonas Vingegaard der sikrede teamet de 250.400 euro af dem, herunder sin andenplads, der i sig selv gav 200.00 euro.

Svømmer i penge

Det er nok ikke nogen hemmelighed, at Jonas Vingegaard med sit store talent tjener godt med penge, men det præcise beløb kan overraske mange. Han er faktisk en af verdens bedst betalte cykelryttere.

Ifølge Pengehjørnet tjener Vingegaard hele fire millioner euro årligt, hvilket svarer til cirka 29,8 millioner danske kroner.

Dette står i skarp kontrast til den tidligere kontrakt han havde med Team Jumbo-Visma, som fra 2021- 2023 indbragte ham 11 millioner danske kroner årligt. Dette beløb inkluderede ikke kun løn, men også diverse bonusser for præstationer i store løb. Han har altså opnået en betydelig lønforhøjelse med den nye kontrakt, der gælder for årene 2023 til 2027.

Forsæt med at læse

Sport

Pogacar skovler penge ind til holdet: Så meget har han tjent ved dette års Tour de France

Udgivet

d.

Foto: Redaktionel kreditering: Bob Cullinan / Shutterstock.com
Foto: Redaktionel kreditering: Bob Cullinan / Shutterstock.com

Det er altså ikke ‘småpenge’ der er tale om.

Selvom mange i Danmark havde håbet, at sejren ville gå til Jonas Vingegaard, er det umuligt at ignorere, at Tadej Pogačar er i sit livs form og ‘dominerer konkurrencen’.

Dette års Tour de France har virkelig været en prøvelse af udholdenhed og strategi, hvor Tadej Pogačar især har markeret sig som en fremtrædende skikkelse. Selvom han tidligere har vundet løbet to gange, kæmper han endnu engang om den gule trøje.

Det er også blevet tydeligt, når man ser på ‘pengelisten’, som afslører, hvordan pengepræmierne ved dette års Tour de France er fordelt.

LÆS OGSÅ  Kan ikke skjule det længere: Jonas Vingegaard bekræfter

ro Cycling Stats afslører nenlig, at cykelrytteren gennem sin fremragende kørsel har indkørt hele 799.460 euro, hvilket udgør 34,7 % af de i alt 2.300.000 euro, som årets Tour de France handlede om. Dette resultat slår også Team Vismas imponerende rekord fra 2022, der lød på 779.750 euro.

Endnu vildere er det, at det faktisk kun er én rytter, der har vundet etaper – selvfølgelig ingen andre end. Pogačar, som så også tog seks af dem. Med disse sejre hev han i alt 621.180 euro hjem, hvilket svarer til næsten 78 procent af holdets samlede pengepræmie. Det står i kontrast til holdets næstbedste rytter, Joao Almeida, der indbragte et mere beskedent beløb, men som altså også tages i mod med kyshånd, på 78.760 euro.

Mon ikke, der lurer en ‘medarbejderbonus’ rundt om hjørnet for Pogacar, for den fremragende præstation ved dette års Tour de France.

LÆS OGSÅ  Pogacar skovler penge ind til holdet: Så meget har han tjent ved dette års Tour de France
Forsæt med at læse

Trending